torsdag 14 maj 2009

Sova kan man göra när man dör...eller?

Normal arbetsdag för en student i sina bästa år (läs medelåldern). Alarm ringer 07:45, student hasar ner för trapporna i morgonrock, student fixar en tallrik cornflakes (mer tankeverksamhet fungerar inte pre-snus) och sätter sig vid datorn.

Jobba. Jobba. Jobba....

15:30 får student dagens första paus, en dryg timma.

03:45 är arbetsdagen slut och larmet är ställt på 07:45 igen, och morgonen innefattar möte med "kund" inför projektinlämning, opponering, en individuell rapport och slutkläm på "quiz".

Kom aldrig och säg att studenter är lata?

(Fast mannen muttrar ngt om att somliga studenter är over achievers - studenten förstår inte vad han menar?)

Studenten ser nu gryningshimlen och lägger sig på soffan för att kolla lite hjärndöd TV innan hon rider in i dimman. Hon har ju inte uppdaterat sig på sina serier på flera veckor!
Men, student skickar en värmande tanke till tålmodig studiekamrat från liten japansk by i Halland. Shout out - hade inte klarat det utan dig <3>
Är det förresten lagligt med 20 timmars arbetsdag? Utan övertid och på lånade pengar....jisses vilken stekning ;o)4 kommentarer:

Gustav sa...

Och så är det tur att studenten har andra studentkompisar som ringer och väcker student när student inte vaknar av väckerklockan ;)

Karriärmamman sa...

Karriärmamman tycker att studenten ska vara tacksam för de fyra timmar studenten får sova. Sånt kallas för löneförmån där Karriärmamman vistas dygnets flesta timmar. ;)

Blue sa...

Gustav: Studenten är tacksam :)

KM: I studentens hus kallas det isåfall för "LÅNE-förmån" :-p

LadyFi sa...

Stor GRATTIS på VG!

Och vilka fina bilder!