lördag 12 januari 2008

Jag skall aldrig mer dricka...

...omåttliga mängder lakritsshots! Helst aldrig mer dricka alls, men den meningen känns gammal och lögnaktig.

Spenderade gårdagen i Strömstad, skulle bara kila ner till stamkrogen och överlämna presenter från USA till kamrat krogägare och ta en öl eller två. Sedan knalla tillbaka hemåt igen för att kolla på TV klockan 22:00.

Vad vi (jag) inte hade tänkt på var att vi hade köpt shotglas med mitt, sambons och krogägarens namn på. Och dom skulle ju givetvis invigas.

När första shoten stod på bardisken sa jag:

- Detta är inte bra. Sist jag drack lakritsshot spydde jag som en gris.

Sen drack vi. Den shoten. Och hur många till vet jag inte. Och sköljde ner med öl.

Klockan 23:00 mådde jag inte bra. Tog min jacka, sa hej till sambo och kompisar och kom uppför halva backen till lägenheten. Gående i zig-zag med endast ett öga öppet för att slippa se så dubbelt av allt.
Sen fjortiskräktes jag på gatan. Tre gånger på 100 meter.

Kom upp till lägenheten och min bästa vän i världen var en vit toastol, jag trodde nästan att jag skulle dö.

Zig-zagade ner till krogen igen för att hämta sambo - varför vet jag inte - troligen för att jag faktiskt trodde att jag skull dö. Han skulle bara dricka ur sin öl och komma hem.

Upp för backen igen, och det är tur att gatan är bred, för jag använde mig av heeeela gatbredden för att ta mig hem.

Tillbaka till min bästa vän i världen för att fortsätta fjortiskräkas. Och därinne bodde jag en timma.

Sov till klockan åtta, vaknade med en huvudvärk som hade kunnat spränga en ny och bättre tunnel genom Hallandsåsen och har spenderat dagen med årtiondets bakfylla. Illamående, stickningar i armar och ben, ingen hunger och ren och skär dödslängtan.

Lyckades få ner två cheeseburgare och lite cola på vägen ner till Göteborg, och nu sitter jag i hemmasoffan med datorn och tycker synd om mig själv.

Hjälte igår - Hjälte idag säger sambon och flinar.

Aldrig mera lakritsshots säger jag!

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Hu, låter illa. Slår t.o.m. mitt nyårsfirande i Chesterfield 94/95 då jag blev aspackad på Baileys... Jag hade jävligt kul, och det sista jag minns av kvällen var spurten mot taxin hem. "Det ser ut som jag springer," konstaterade jag förvånat när jag tittade ner på mina ben...

Hehehe, en helkväll mao.

;)

Blue sa...

Frågan är:

- Dricker du fortfarande Baileys?

:o)

Cecilia sa...

Skrämmande nog så är svaret på frågan ja...hehehe... Dock aldrig den mängden, för DET fattar jag bara inte att jag kunde. Isch. Slapp dock fjortiskräkandet, tack och lov. Huvudet dunkade i två veckor efteråt däremot ;)

Blue sa...

Mitt dunkade "bara" i ett par timmar. Men stickningar i händer och fötter (troligen uttorkning - sa hon och överdrev :o), illamående och ren och skär fylleångest.

Aldrig aldrig mer lakritsshots!

När blir man så gammal så man lär sig? Fjortiskräkas och fjortisfylla borde enbart få förekomma i tonåren. Inte i "medelåldern".

:o)