onsdag 28 maj 2008

På allmänhetens begäran...

...eller snarare synnerhetens begäran (Cecilia ;o) kommer här nu ett AXPLOCK av den nyblivna 30-åringen till svågers "missöden" genom åren.

Med hjälp av syrran skall dom nu listas. Och det är möjligt att det inte är riktigt lika roligt för andra som det är för oss. Men oss har han garanterat förlängt livet på ett antal år bara genom att vara - sig själv.

Och, med tanke på att syrran numera är halvnorsk, kommer jag att vid en del tillfällen använda hennes egna ord. Just bara för att de är roligare än våra svenska motsvarigheter.

För att sammanfatta honom som person så är det en fantastisk människa. Men rastlös, och med tendenser att pilla, greja och dona med allt. Till synes helt utan anledning.

Vi vet fortfarande inte om han har en plan med sitt handlande och det bara går åt skogen, eller om han bara helt enkelt har otur när han tänker (och utför). Det mest oroande i nuläget är om det kommer överföras på min kära gudson ;o)

- Jonglerade med en väckarklocka (why?) över syrran när hon sov.

Resultat: Syster Yster vaknade med en blivande blåtira efter att han tappade den i huvudet på henne. Jo - det blev en blåtira.

- Lekte lite lojt med sin alldeles nya förlovningsring på jobbet. Vilket på något outgrundligt sätt gjorde att ringen hamnade INUTI en stolpe som sitter på en såndäringa skiljevägg som man har i kontorslandskap.

Resultat: Skiljeväggen fick demonteras och vändas uppochner för att få ut ringen.

- Under sommarjobb som skogsarbetare slog han sig själv i "mannenötterna" med en pinne som fastnat i motorsågen. Som fortfarande var igång. Pinne gånger 80 km / timma rätt i skrevet.

Resultat: Vi trodde på en framtida karriär som kastratsångare alternativt att han aldrig skulle reproducera (nu har han ju tack och lov bevisat motsatsen).

- Gick runt med tjockt lager Juicy Tubes nr. 17 (trodde det var samma som Lypsyl) på färjan mellan Sandefjord och Strömstad. Helt nykter dessutom.

Resultat: Eh - han var snygg som ofrivillig transa?

- Skulle vika segel på båten. Bredde fint ut hela seglet över fören, men glömde att förpiksluckan var öppen. Vek och gick, och vek och gick. Vek och...försvann genom seglet ner i förpiken.

Resultat: Skrapade upp smalbenet in till benpipan. Lillasyster och jag skrattade så tårarna rullade ända tills syrran kom på att hon skulle leka Florence Nightingale och kom med Salubrin. Hon hejdades innan mer skada var skedd - men det är väl ändå tanken som räknas?

- Fick prinsesslakan till dubbelsängen av mig och sambon i julklapp. Syrran jätteglad. Svåger inte lika lycklig över tanken på att sova i en säng med vita lakan med rosa prinsessor på men höll masken. Ända tills han fem minuter efter att ha öppnat paketet reser sig för att hämta något och spiller ut en HEL kaffetermos över de sprillans nya lakanen.

Resultat: Julklappsöppning bryskt pausad medan syrran tvättade lakan och muttrade och svågern torkade upp resten av kaffet som hamnat på...andra ställen.

- Satt vid middag i sommarstugan och funderade på ingenting medan han lojt lekte med en ölöppnare i form av en stor nyckel som varit i familjens ägo sedan hedenhös gick i kortbyxor. Låt oss bara säga att han är den enda som lyckats få på den på fingret utan att sedan få av den.

Resultat: Resten av middagen intogs med ölöppnaren på fingret medan resten av familjen fnissade elakt. Numera har han domstolsorder på ett avstånd av minst fem meter till närmsta kapsylöppnare.

- Skulle tillsammans med sin bror bära ner en tvättmaskin för trappan i nya huset. Trång trappa.

Resultat: Brodern fortsatte att gå medan svågerns huvud satt väl fastkilat mellan tvättmaskinen och trappan.

- Ny trappa byggdes. Till skillnad från den gamla som gick "rakt fram", går den nya i en vinkel. Det glömde svågern. Och sprang rätt in i väggen. SMACK! Sa det när huvudet landade först.

Resultat: Ger en helt annan innebörd av uttrycket "gå in i väggen".

- Ute med båten, min båt och en båt till. Alla sprang upp och ner, och ur och i båtarna. Så även svågern. Fast han tog genvägen över relingen och via vattnet.

Resultat: Inga extrakläder med sig och fick låna jeans och tröja av min kompis. Som är tjej!

- En snabb öl efter jobbet. Och en öl till. Och en snabb kebab på väg till bussen. Det föll sig så illa att kebaben måste ha varit dålig och så blev även svågern. På bussen. Man tager vad man haver tänkte svågern, och kräktes i sin PC-väska. I det facket där PC'n inte låg. Klok man det där.

Resultat: Inköp av ny PC-väska.

- Syster och systerson sjuka om vartannat i veckor under mammaledigheten. Till slut orkade inte systern mer och ringde hem mannen från jobbet i ren desperation. Han sprang till bussen. Men missade att det stod en stolpe i vägen för hans vilda framfart. Stolpen och svågern blev ett med varandra och svågern ramlade baklänges.

Resultat: Svågern kom hem med ryggskott och syrran fick ta hand om honom OCKSÅ!

- 30-årsdagen firades i Köpenhamn med närmsta vännerna i helgen. Svågern tog fil, flingor och socker på. Åt, kämpade och grimaserade. Frågade till slut: - Är det inte socker i denna?

Näe - det var det inte. Det var salt.
Resultat: Fan vet - men det var inte gott med salt på flingorna - inte ens efter tio tuggor.

Och den sista som jag tidigare skrivit om.

- Ett akut behov av att städa garderoben drabbade honom. Ut med alla kläderna på golvet. Damma av garderobshyllorna. För att nå den översta var han tvungen att stå på den understa. Vi snackar spånskivor. Den gick sönder. Syrran hör: UFF! AJ!
Resultat: När svågern trillade baklänges efter att ha trillat av den understa hyllan drog han med sig den översta i fallet. Först landade svågern på rygg i klädhögen, sen landade hyllan han höll i rätt över näsroten.
Det blev ingen mer garderobsstädning.


Ett axplock som sagt.

Jag misstänker att det finns en mängd historier till. Troligen sådana som involverar lim, motorsågar och andra tillhyggen.

Och som syrran skrev i mailet där hon listade en del av sakerna:

"Det var väl det jag kom på så i farten....du vet, det är ju så mycket att välja bland."

Hon är en luttrad kvinna ;o)


1 kommentar:

Cecilia sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

MER!!