fredag 8 maj 2009

Nerd - Nerdified - NerdificationMannen sa förra veckan att han ville gå på nya Star Trek filmen när den hade premiär (ikväll). Intet ont ananade kvinna gav ett jakande svar. Trevligt att gå på bio, Star Trek är...Star Trek...men lite Sci-Fi, snygga skådisar och ett biobesök för att komma ur huset och bort från alla böcker kan ju inte vara fel.

....

Premiärkväll. Kvinna står i popcornkön och ser en främmande man iklädd Star Trek-kläder bakom sig och börjar fnissa. Tycker lite synd om mannen som ensam får skämma ut sig.

Inne i salongen kommer hon till insikt, 470 platser och 468 "trekkies". Det var hon som var i minoritet. Och inte nog med det, filmen inleddes med ett tal. Av tre tjej-trekkies, från "Nordens största Star Trek-klubb, West Coast Trekkers", med utlottningar och inbjudan till fler sammankomster och utdelning av flyers med "trek-information".

Applåderna rungade konstant, hela biosalongen verkade känna varandra. Under filmen applåderades det inte bara en, utan miljarder gånger. Första gången när namnet på filmen visades, andra gången när Starship Enterprise var i bild, tredje gången när Spock dök upp...you get the drift?

Det var fotografer från tidning där. Och jag spenderade den första halvtimman med att rodna oavbrutet vid varje applåd medan jag sjönk längre och längre ner i stolen.

Jag tittade frågande på mannen som sa "men - har du aldrig varit på en premiär förut?".

Jooo....men...eh...näää....inte när folk klär ut sig och uppför sig som sektmedlemmar?

Mannen säger, precis som om det vore den självklaraste saken i världen, att så är det ju aaaalltid på Sci-Fi.

The bottom is nådd. Jag är nu en fullfjädrad nörd som ser fram emot att knacka kod hela sommaren och numera går på Sci-Fi premiärer. Det går inte att komma längre ner.

Så, nu går jag omkring här hemma och hånar mannen genom att göra Star Trek hälsningen. Hans gener gör att han inte klarar att separera fingrarna på trekkie-sätt.

Nörd är numera fashion.

Men, filmen var riktigt bra. Underhållande, action och lättsmält.

Jag måste dock ägna resten av kvällen åt att försöka få upp hakan som damp ner på golvet när jag insåg hur Sci-Fi på bio funkar.

Edit: Nu sitter jag och skrattar så jag skakar. Och läser i flyern som vi fick på bion.
"Som medlem i West Coast Trekkers kan du gå på våra Star Treffar..."
"Då och då har vi Bok Treffar, pubkvällar och föredrag, vi har tex besökt Rymdobservatoriet i Onsala..."

Jag vet - jag är stygg och trångsynt - men detta är lyteskomik

*fortsätter skratta*3 kommentarer:

Karriärmamman sa...

Hahaha...för typ 15 år sen dejtade jag en kille i England vars syster var trekkie. Det gick inte att säga ett ont ord om Star Trek i det huset...och klubbar med träffar och temadagar av varierande grad var vardagen.

Corundum sa...

Haaaahahahaaaaaaahahaaaa! Underbart. :P

/jag.

LadyFi sa...

Åh - hur jag längtar att se filmen!!