lördag 28 mars 2009

Radhus Uppåner

Idag har vi haft Operation Städning och Rensning. På mannens order. Planerat sen en vecka tillbaka.

Skåp skall rensas, saker skall slängas, saker skall byta plats för att ge plats åt annat. Vinden skall flyttas om så att sakerna som bytt plats i resten av huset skall kunna bo på vinden.

Denna idé ifrån mannen som i vanliga fall inte vet vart diskmaskinen står, men han är en jävel på att hitta till diskhon? Eller ja, i bästa fall diskhon. Diskbänken hittar han bättre till. Men ja, det är en bra idé, vi har för lite förvaringsutrymmen.

Det höll dock på att utmynna i katastrof när mannen skulle styra upp sin garderob. Bakgrunden till det är att typ - öh - alla hans tröjor är svarta. Och river man runt dom så det blir ett enda virrvarr av svart så hittar man till slut inget fast den man bor ihop med har förklarat hur garderoben fungerar (eftersom det är hon som viker och lägger in). Byxor på hyllan överst. Sedan en liten hylla med strumpor. Under den en hylla med t-shirts och under t-shirtarna fanns en hylla med långärmat. Och längst ner kallingar. Har man under ett vredesutbrott sumpat hyllan med långärmat så den har lossnat ifrån de sunkiga 80-tals spånskivorna så blir ju garderoben ett fullkomligt mysterium. Så då får man ett vredesutbrott till. Och kastar ut allatröjorsomfinnsihelagarderoben på golvet. Då hittar man lättare. På golvet.

Detta var ett halvår sedan, jag stod ut med tröjorna på golvet i en vecka innan jag vek ihop dom igen och la dom på matsalsbordet för att han själv skulle styra upp garderoben. Det har inte hänt. Tröjhylla förflyttad till matsalsbord och jag låtsas som att jag inte vet om att det är ett matsalsbord utan inbillar mig att det är en garderobshylla.

Operation påbörjad idag. Och det har nästan gått fin-fint. Ända tills garderoben skulle göras. Och han tittar med hundögon och säger "du måste hjälpa mig - jag kan inte göra sådant själv"!!!!

VA? Sådant?

Han menar väl inte att han inte kan ta redan ihopvikta tröjor och överföra dom till garderoben? Nej? Snälla? Säg något annat? Vad är det jag inte förstår?

Om man kan flytta filer mellan mappar på en dator - borde man då inte ha kompetens att flytta saker till och i en garderob?


2 kommentarer:

PGW sa...

hur går det med städandet?

LadyFi sa...

Wow - rensning... städning... öh, vad trött jag blir!