måndag 17 november 2008

Okay

Ögonen har varit uppsatta med tandpetare sedan klockan åtta imorse. Jag var uppe och tvättade till klockan halvfyra. Då hade jag gett upp sängläge och gått ner. Hamnade till slut i soffan med en film och somnade kanske vid 5-tiden. Min kropp är fortfarande nio timmar behind.

Idag skall jag börja banta. Så jag får på mig mina gamla jeans igen. Vilket i mitt fall betyder inga chips, inget godis och ingen Coca-Cola. Chips och godis blir troligen inga problem. Men COLAN????

Cola för mig är som kaffe för kaffedrickare. Jag får huvudvärk och blir otrevlig(are) utan cola.

Någon som vet något bra substitut...koffeintabletter och sockerfria drycker?

Nu skall jag ringa Air France och se vad dom kan hävda inte är deras fel, men hemsidan säger följande:

Compensation for overbooking, cancellation or delay

You will receive compensation and assistance when:

  • Your flight has been overbooked.
  • Your flight has been cancelled.
  • Your flight has been delayed longer than two hours.

Wish me luck. Det är ju inte bara en sak jag skall claima...pah!


15 kommentarer:

Corundum sa...

Jag har vagt för mig att du sa något om det, ja. :P

Okej. Lättast av allt att lösa är ju Colan! Jag drack SJUKA mängder cola tidgare. Det gör jag fortfarande. Men nu får jag istället för sackaros i mig aspartam eller sukralos och förstås lite acesulfamkalium. Dagens tips är Coca Cola zero som du kanske hört talas om?

Känner du att koffeinmängden inte skulle räcka (vilket den ALDRIG gör, patetiskt små volymer i cola ju), så kompletterar man med räddningen från Recip. ;)

Hoppas din jetlag ger sig snart! Dagens faktaruta saxat ur Nationalencyklopedin:

"Jet lag-effekten ökar med antal tidszoner (upp till 12) som passerats. Anpassningen till den nya tidszonen sker gradvis, med hjälp av bl.a. dagsljuset, och med en hastighet av ca 1 timme per dag vid flygning västerut och 45 minuter per dag vid flygning österut. Den senare anpassningen upplevs i allmänhet som svårare än den efter flygning västerut. Ju fler dagar den resande stannar i den främmande tidszonen, desto längre tid tar återanpassningen till hemmatidszonen."

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

Corundum sa...

Okej... Vete tusan hur den där dubbelpostningen gick till. Hm.

Lycka till med flygbolaget också!

Blue sa...

Idag dricker jag Pepsi Max, och det fukkar upp magen har jag just insett.

Jag älskar min jäkla cola...coca cola zero får bli nästa försök. När Pepsin är slut.

Och flygbolaget har just fått en fyrsidig skriven claim. Eftersom de hade lagt ner den svenska claimavdelningen som var så nedrans bra att ha att göra med, men nu är det väl grodätarna som skall läsa och fatta beslut gissar jag.

Har i alla fall begärt 1200 euro för resan, 1000 euro för att dom tvingade oss att checka in handbagaget och förlorade glasögon och sumpade videokamera på köpet, och minst 200 euro i "sveda och värk" för att maken till otrevlig fransyska har jag ALDRIG varit med om...jag frågade om hennes namn för att jag ville ha det till en claim. Det vägrade hon att ge mig, vilket i sig är tjänstefel. Och sen hotade hon mig med att INTE låta mig checka in det som gick som handbagage från Miami till Paris men inte fick lämna Paris som handbagage och skulle alltså slänga bil- och båtdelar i papperskorgen om inte jag stod med mössan i vacker hand.

Det skall bli mycket intressant att se om jag ens får svar på eländet.

När claimavdelningen fanns i Sverige och jag blev dumpad i Paris i sju timmar så fick jag 2000 spänn utan att blinka. Mycket tillmötesgående. Men nu har jag claimat inte mindre än fem saker.

Det var inte mkt AF gjorde rätt denna gången.

Blue sa...

Och ja, österut suger...det talade jag om redan innan du citerade NE ;o)

Corundum sa...

Helt otroligt dåligt på alla möjliga punkter, hoppas verkligen att du får din välförtjänta kompensation...

Men om du dricker Pepsi MAX och den inte är bra för din mage så är det nog smartare att testa Coca Cola Light istället för zero. Zero och MAX har samma sötningsmedel (aspartam), till skillnad från Light (sukralos). Om det nu har med saken att göra... Och om jag minns rätt. :P

Corundum sa...

Åh, det jag ville få sagt med NE-citatet var att du kommer att få lida ett bra tag till innan det går över... ;)

Blue sa...

Jo efter att ha besökt toan ett antal gånger kollade jag faktiskt vad det var för skit i aspartam...och det var ju mycket riktigt inte bra för magen.

Cola Light klarar jag verkligen inte att dricka. Det är nog något bland det äckligaste jag vet.

Min älskade Coca Cola ger inget ont i magen, snarare tvärtom. Och jag är snäll och trevlig när jag har den. Jag skulle kunna skita i att äta bara jag får dricka Cola :(

Och jotack...jag vet att jag kommer få lida ett tag till. Av jetlagen alltså. Jag har ju varit i USA fler gånger än andra besökt ett grannland till Sverige. Och det är verkligen en royal pain in the butt att komma hem. Dit är det ju som sagt bara att hålla sig vaken, vilket är betydligt enklare än att tvinga sig att somna. Det enda som händer när jag åker västerut är att jag somnar normal lokal tid, men att jag vaknar vid femtiden och är hungrig. Men då knatar jag upp och käkar något och sen sussar jag sött vidare.

Dessutom är vi vana vid att sova till åtminstone åtta-niotiden på morgonen. Fast nio timmar tillbaka. Vilket betyder att vi borde sova till fem på eftermiddagen här hemma :o)

Corundum sa...

Huh? Om aspartams specifika sammansättning säger dig något om dess inverkan på kroppen så är du mer insatt än mig... Nu måste jag gå och läsa på! :)

"(Aspartam är) en dipeptid som är uppbyggd av de två aminosyrorna asparaginsyra och fenylalanin, vars fria karboxylgrupp är förestrad med metanol."

Hum. Intressant. Nåja! Lägg ner Colan helt och börja dricka kaffe! :D Om du lyckas härda din mage till att klara av kaffe utan socker eller mjölk så klarar den allt! Dessutom har du ett koffeininnehåll som ligger på ungefär det tredubbla per volymenhet mot vad energidrycker lagligen får ha i Sverige. Yeah!

Och glöm inte att espresso innehåller mindre koffein än vanligt kaffe. :)

LadyFi sa...

Usch - Coca cola zero smakar ingeting. Bättre med Cola Light.

Och ja - jet lag sucks!

Corundum sa...

ladyfi: Törs man fråga hur länge du tyckt det? Eller, zero har ju inte funnits hur länge som helst, så låt mig omformulera mig:

Hur länge har du tyckt att Cola Light har varit gott/ok?

;)

LadyFi sa...

Egentligen har jag slutat dricka Coke light och sådant.. men ibland, när jag äter lunch ute - då kan jag unna mig en liten cola light.

Jag fått Coke Zero några gånger - men det smaka ingeting. Gillar inte heller de Cokes som har smak som lime, vanilj osv...

Min favorit var Diet Pepsi - men det verkar har ersatts av Pepsi max - som är OK - men inte lika gott som Diet Pepsi var.

Och eftersom aspartam osv. är inte bra - blah blah - så dricker jag vanligt vatten eller ibland - bubbelvatten med citron.

Corundum sa...

Ladyfi: Slutat? Varför det?

Min poäng är att enda skillnaden mellan Cola Light och Zero är sötningsmedlet. Light hade tidigare aspartam som sötningsmedel, men gick för tre år sedan över till sukralos. Zero lanserades strax efteråt, med exakt samma recept som light hade haft ett par år tidigare (med aspartam).

Så om du gillade cola Light före zero kom så är det rent psykiskt att du inte gillar zero nu. I don't blame ya, jag tycker själv mycket bättre om zero trots att det väl antagligen beror mer på färgen på ettiketten (sp?) än något annat.

Aspartam är BRA för dig! Levern ska härdas! :P

Corundum sa...

Dessutom TROR jag att Pepsi internationellt fortfarande tillverkar både Diet och Light (jag VET att light finns), men det verkar vara svårt att få tag på i Sverige. Skumt.

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com (uppdaterad idag!)

Karriärmamman sa...

Corundum: Därför att om Lady Fi erkände öppet på nätet att hon faktiskt dricker läsk själv ibland så skulle jag vara tvungen att hälla i hennes barn MÄNGDER med påskmust nästa gång jag träffar dem! MOHAHAHAHAHAHA

Corundum sa...

karriärmamman: Hahahohohihihaha!