söndag 23 november 2008

Jag ÄR fashion!

Idag har jag lite ont i håret. Fast faktiskt bara lite för jag har mest skrattat och haft lucköppningar för mig själv av andra från gårdagen.

Det var inte meningen att vi skulle åka till Strömstad igår, det var meningen att bästa väninnan K skulle komma hem till oss, mysa på kvällen och sen skulle vi åka till Strömstad över dagen idag på morgonen. Men då ringde exet vid halvsju och sa att han kunde ta Lill-Loppan på kvällen och vi blev lite ställda.

Halvsju på kvällen liksom, vi hade inte packat och inte planerat för någon övernattning, och vi har ju numera inte båten kvar i vattnet och lägenheten är borta. Men det kändes lite äventyrligt att vara så otroligt spontan, så vi ringde helt sonika och beställde rum på ett av de två stackars hotell som ligger mitt i stan. Och det var inte lätt att få rum kan jag tala om, vi fick ringa och tjata till oss ett rum. Det finns inte en enda säsong som norrmännen inte bosätter sig i Strömstad.

I vilket fall som helst så fick vi slängt ner lite kläder, ett par öl, på med kepsen och Crocsen (jodå - ni hörde rätt) och sätta sig bakom ratten och köra upp. Men jag hade packat med mig ett par andra skor.

Uppe på hotellet och incheckad vid 23:00, med utsikt över vår båtplats. Första gången på hotell i Strömstad vilket i sig kändes helvrickat. Och sen skulle vi bara gå till stampuben och dricka öl. Jag var trött, Crocsen var mjuka och i Strömstad känner alla alla så jag tänkte "äsch...varför skall jag snofsa upp mig när jag ändå bara ska hänga på stamhaket - dom är vana att se mig i den ena outfiten värre än den andra - sommarsunkigt klädd oftast".

Så jag gick på pub i collegetröja, jeans (visserligen tajta och snygga) och CROCS, med fleecefoder no less.

Väl på puben drack vi inte öl, vi drack sprit. För det var ju det mest logiska eftersom vi var där så sent så vi skulle dricka ikapp dom andra. Sanslös logik. Och helt plötsligt blev allt jätteroligt och Crocsen glömdes bort. Dom satt där dom satt liksom.

Puben stängde 01:00, jag gullade till mig en flaska sprit för det var ju fortfarande aaaalldeles för tidigt för att avsluta festen. I min värld hade den ju nyss börjat. Tillbaka till hotellet där även den största nattklubben ligger och ner på nattklubben. Bästis K och jag drack fler drinkar och sen dansade vi röven av oss och tog i vanlig ordning över hela dansgolvet. Efter att ha stuffat till fyra låtar tittar jag ner och inser vad i HELL jag har på fötterna. Och tittar mig omkring. Inser att alla andra är stylade och snofsiga. Små toppar, make-up, håruppsättningar, klänningar och klackar till både höger och vänster. Och i mitten står jag och booty shejkar i keps, collegetröja, jeans och crocs.

Nattklubben stängde 03:00, så det var bara att ta med flaskan till hotellrummet och de närmast sörjande vilket resulterade i en efterfest till klockan 06:00 imorse.

Jag har alltså varit på pub i Crocs, jag har varit på nattklubb och skakat arslet i Crocs och jag har efterfestat i Crocs.

Jag ÄR fashion!

6 kommentarer:

Corundum sa...

HELT underbar story! :D Jag älskar den, jag älskar stilen, jag älskar att du berättar om det med sån inlevelse. :P

Way to go! Nu måste jag gå och skriva en blogg om min helg, jag också.

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

LadyFi sa...

Underbar! Style för mig är att skita i vad andra tycker och vara sig själv... även om det gäller att ha Crocs på sig (men inte i mitt fall..)

Viktoria sa...

Till ditt försvar så är de oslagbara då det gäller komfort! Nattklubb eller hemmakväll, vem bryr sig! ;)

Blue sa...

Corundum och Lady Fi: Tackar och niger :o)

Viktoria: Ja jag brydde mig uppenbarligen inte, men det är en kovändning utan dess like eftersom jag har hånat Crocs i alla år de har funnits...det behövdes fleece i dom för att jag skulle gå över till "the dark side"...och jag dansade mycket bättre i Crocs än klackar...men det kan ha haft med alkoholintaget att göra oxå ;o)

Viktoria sa...

Alkoholvänliga är bara en av fördelarna... Fatta vilken fördel man har då man inte behöver stappla omkring i skyhöga klackar utan står tryggt i ett par Crocs!

Jag har tom haft crocs på stora förhandlingsmöten. Fast då mest av misstag... funkade det med men är inte att reka om man vill göra karriär i storstan. Misstänker jag.

Blue sa...

Jag kan väl inte direkt påstå att jag hade på mig dom på nattklubb med mening heller...ett litet misstag pga omständigheterna :o)

Men oh ja, jag skulle kunna gå på Nobelfest i dom nu antar jag...

Och jag skulle älska att se dom i stora förhandlingsmöten, det är ungefär som när man tar med sig soporna till jobbet för att man har glömt slänga dem ;o)

From nu...clubbing in Crocs is da shit haha