fredag 29 februari 2008

Vilket MESIGT samhälle vi lever i


*gapskrattar*

Det är inte ofta jag tittar på Nyhetsmorgon på Fyran. Av förklarliga skäl insåg jag idag. Fast jag skrattar högt åt panelen som diskuterar Göteborgs Stadsvapen.

Tydligen är NÅGON (gud vet vem) stött över att det ser ut som att lejonet har, inte bara en penis utan faktiskt även stånd, och dessutom så är det ju då ett MANLIGT lejon...det bor ju faktiskt kvinnor här också.
Och vad har man gjort då, jo ett "fråga folk på stan reportage".

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, göteborgare låter inte smarta även när de är det. Vi låter Kålle & Ada goa och glada...lite gemytliga men smådumma.

Hu många tror ni hade tänkt överhuvudtaget på att det fanns en snopp med på bilden?
Ingen!
Vad försökte mina fellow göteborgare göra?
Släta över det!

Någon sa att "tja - man kan ju kanske ta bort snoppen om den är stötande", en annan sa "men även om man tar bort snoppen så har den ju ändå lejonman, vilket tydligt visar att det trots allt är man - så det spelar ju ingen större roll".
En sa "man kanske kan byta ut den helt om det verkligen är stötande, dels ojämlikt och dels ett stånd".

I såna lägen önskar jag att dom hade sprungit på mig med en TV-kamera och ställt samma fråga. Jag hade tittat på dom med tom blick och sagt "det var den dummaste jävla fråga jag någonsin hört - är det sånt här ni får betalt för att fundera ut".

Det finns alldeles för många jobb där folk får betalt för att tänka på idiotgrejor!


3 kommentarer:

Lilla Jag sa...

Det är nog så enkelt att man inte vågar vara rakt igenom ärlig i sin respons alla gånger. Allt ska ju vara så himla "PC" numera. Mao så tvivlar jag på att man hört några andra svar än dessa, oavsett stad. Ja, förutom ditt då - du får bege dig ut på stan oftare ;)

Blue sa...

Jag har inte tid att gå på stan. Jag måste sitta hemma och förfäras över hur korkade människor på TV är ;)

smultronpaj sa...

men vad är det att ödsla energi på, kanman undra.