söndag 25 mars 2007

Sista helgen i frihet!

Japp, nästan precis så dramatiskt som överskriften - eller kanske överdriver jag lite?

Nästa helg flyttar exet ut ur huset, och jag o julfascisten flyttar in. Med tanke på exets drivkraft, dvs icke existerande, så sitter jag nu och undrar hur mkt han faktiskt har fått gjort denna helgen? Och om han fattar att det som inte är ute nästa helg bränner vi på tippen! Jag blir arg bara vid tanken på det.

Nämnde förra veckan att ALLT hans skall vara ute, och förrådet som det inte går att gå en centimeter in i pga hans skit är bara en av sakerna som skall rensas så fick jag svaret "Vaddå, det är ju inte precis som att jag flyttar till andra sidan jorden, jag kan väl ta lite saker senare och du tog ju faktiskt bara två sopsäckar med dina grejer när du flyttade".

Rosenrasande förklarade jag att när JAG flyttade så fick han välja om han eller jag skulle flytta och han valde att stanna, vi har under detta halvår ägt huset ihop och jag har fortfarande betalat hälften av alla utgifter trots att jag inte har bott där. Men nu när han flyttar så får han en halv miljon samt att vi redan har skrivit överlåtelse och bodelning...see the difference?

Har funderat i helgen på om jag skall ringa och höra hur det går, men får jag svaret att han har latat sig så förstör det en alldeles fantastisk helg i övrigt.

Och, dessutom ska han inte ha en enda möbel. Han påstår att det är av snällhet, men jag känner karlsloken, det handlar om lathet. Han har köpt en jättefin lägenhet och vill bara köpa nya möbler för att slippa flytta så mycket som möjligt. Hur den mannen skall klara att bo själv är den stora frågan - nämnde jag att han inte ens har sagt upp telefon/bredband? Vilket betyder att huset är "låst" för nya abbonemang tills han har fått tummen ur!

Okay, nu har jag argat av mig!

Kanonhelg i övrigt, vår-nästan-sommarvärme i hela stan. Igår kollade vi på en båt som vi nu vill köpa. Vi har ju varsin nu, och skall istället samsas om en - ny - eftersom min är julfascistens före detta båt och hans nuvarande gillar varken jag eller han. Och båten igår var nästan kärlek vid första ögonkastet. Roadtrip ut på några öar, kikade på spegelblankt hav och de få båtar som låg i vattnet, och snabbvisit hos vänner. Idag ännu varmare, ute och fikade på klipporna vid havet och ytterligare en roadtrip för att sedan spendera de sista soltimmarna på balkongen och nu är det jetlag pga tidsomställning som gäller. Jetlag botas i soffan, framför TV'n med datorn i knät till tonerna av julfascistens snarkningar.

Som sagt, sista helgen i frihet. April kommer gå åt till att rensa huset, renovera badrum, lägga om lån, putsa båtar, samsas med exet om hundarna, flytta ut alla saker från fascistens hem, flytta saker som vi inte skall ha till andra platser. Jag ser icke fram emot att inte ha någon fritid, och fan vet om jag hade tackat ja till att köpa ut exet om jag hade fått frågan idag. Det bor för många spöken i vårt hus och jag tror faktiskt inte att jag har fattat förrän nu hur pissigt jag faktiskt mådde de sista åren i huset med honom.

Men, till syvende och sist. Den största och bästa förändringen är ju i alla fall att jag slipper dela huset med honom, och att det blir min soulmate som bor där istället.

Tänk positivt!

Klämt foten - jajamänsan!

Inga kommentarer: