måndag 7 augusti 2006

Bonn-Brud i storstan


Jag kan vara i precis vilken storstad som helst, har ett grymt lokalsinne, är hyfsat smart och har koll på läget, men när jag kommer till Sthlm så blir jag stendum, IQ fiskmås etc etc.

Lyckas alltid gå vilse på centralen, så även denna gång. Hämtande kamrat ringde och sa "Gå INTE upp på Klarebergsviadukten, gå ut genom den stora ut/ingången". Jag fnös och lovade att givetvis inte göra ngt så dumt. Promenerar i trapporna bara för att helt plötsligt upptäcka att jag står mitt på viadukten??? Hur hände det? Fick ringa, säga att tyvärr är jag helt blåst och klarar inte enklaste instruktion, men om kamraten tittar upp på viadukten så står jag där och lovar att hitta en väg ner. Puh!
Dagen efter utlovas bad vid Drottningholm, tyckte faktiskt att det var lite konstigt ställe att åka och bada på, men man kanske gör så i Sthlm så jag sa inget om det. Kändes liksom som att bada i hamnbassängen i Gbg. Väl framme upptäcker jag att Drottningholm är ett heeeeelt annat slott än slottet som jag trodde att det var, varför i hela friden behöver knugen två gigantiska hus i samma stad?

Needless to say, jag var ju naturligtvis tvungen att erkänna även detta fakta, att jag trodde att vi skulle bada nedanför slottet, och att slottet i gamla stan var samma sak som Drottningholm.

Orkar inte ens tänka på alla andra dumma saker jag sagt, gjort eller funderat på, detta var bara ett axplock av mina dumheter i helgen. Finns det medicin för dumhet?

Det mest fascinerande är att detta tillstånd aldrig infaller i New York eller London, borde det inte vara ännu värre där?

Tro't eller ej, men riktigt så här korkad är jag inte, men det bjuder jag på =)

(I vilket fall som helst var det väldigt vackert i Sthlms skärgård, enda nackdelen är att vattnet inte är salt så att man sjunker...badar man i en insjö som Mälaren får man väl skylla sig själv antar jag =)

Inga kommentarer: