torsdag 26 augusti 2010

Fisig tandvärk?


(Yadda yadda jag är dålig på att blogga och förlåt och allt det där - mest förlåt till mig själv som är kass på att hålla reda på vad jag själv gör när jag inte bloggar - men nu är det dags igen)

Jag har dragit ut en tand. En stor en. Som var infekterad och har varit det...tja...i princip hela sommaren. Tre akutbesök och två penicillinkurer och tanden rök i förrgår. Sist jag drog en tand var det en visdomstand (så jag är om möjligt lite mer korkad efter det), men det gjorde inte speciellt ont varken i käften eller i plånboken.

Denna gången, tårar som sprutade under tiden, och framför allt efteråt. Jag har inte haft så här ont på länge. Inte ens näsoperationen var så HÄR jävlig. Jag sover inte, dricker inte och äter inte. Eller jo, det gör jag, men helst inte. Pratar helst inte heller eftersom munnen är svullen och även det gör ont. Och så lite feber och annat mysigt på det.

Jag har en make som fiser. Ganska mycket och jävligt ofta - och oftast luktar det rena rama huggorm - men jag har vant mig. Jag säger meningar som "kan du åtminstone ge fan i att fisa när jag fortfarande äter" eller "du BEHÖVER ju inte lyfta på täcket när du skall fisa, det är inte nödvändigt att lukten sprider sig" (vi har varsitt täcke). Meningar jag aldrig trott att jag någonsin skulle yppa.

Eftersom jag har ont, och inte äter så mår jag ju lite halvilla hela tiden också, lite på grund av det och lite på grund av penicillinet antar jag.

Maken kom hem från jobbet, parkerade arslet i fotöljen och efter fem minuter la han en brakare efterföljt av ett njutningsfyllt "ååaahhh". Jag vet inte ens varför jag reagerar längre, men jag gjorde det och frågade vad exakt som var fel i hans hjärna när han fiser och efteråt låter som att han har fått årets porrfilmsorgasm.

Svaret kom: "Jomen det är skööönt när det onda försvinner ut - jag njuter när jag fiser och du hade tyckt att det hade varit lika skönt och sagt samma sak om din värk i käften hade försvunnit"

Han jämför sina fisar med käftvärk efter att ha opererat bort en tand och infektion i hela truten?

Ibland undrar jag...näe...jag undrar ganska ofta. Men ibland mer än andra gånger.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag googlade på virkning och hamnade på din blogg, här blev jag kvar i flera timmar. Fasen vad bra du skriver! Började bröla när jag läste om dina husdjur som tassat vidare. Hoppas att du inte slutat blogga helt utan bara gör en paus. Hälsningar Zina

Blue sa...

Tack så jättemycket Zina, de orden värmer mer än du anar. Är inte så van vid att folk snubblar in på bloggen och tycker att jag är bra *rodnar klädsamt* :o)

Det var en paus, dock en högst oplanerad paus, men nu är det dags igen. Jag och bloggen har saknat varandra, och var skall jag annars skriva av mig?

Kram