torsdag 20 maj 2010

Balladen om Briggen Blue

Som faktiskt stämmer rätt bra.

En gång var det ett lyckligt och samstämmigt par som beställde sin drömbåt på båtmässan, de gick i väntans tider och såg snön utanför fönstret medan de - glatt ovetande - planerade och gladde sig. Banken gjorde sitt, paret gjorde sitt - men sedan började det knarra hos säljaren, som vi kan kalla för Allan Ballan med fru och varvet - som vi kan kalla för Bröderna Grimm. Men paret fortsatte sin resa i huvudet med happy thoughts, planer och saker som skulle färdigställas och en båt som skulle levereras vecka 18. Paret såg mentala solnedgångar tillsammans varje kväll vid läggdags, rosenskimrande soluppgångar vid morgonar och en och annan regnbåge och enhörning var med under resans gång.

Vecka 18 kom, och så gjorde även båten. Och då började sagan om "Båten som aldrig skulle ha levererats" vilket får bli en sequel till första delen. Men den sagan var som skapt och stöpt av Tim Burton på sitt allra sämsta humör, eller en dag när han bara kände för att skriva en historia som handlar om hur man drar mattan under fötterna på ett ganska lagom lyckligt par.

Båten som aldrig skulle ha levererats handlar numera om att paret som egentligen fortfarande vill samma saker, och fortfarande egentligen långt bak i amygdalan kan se en och annan solnedgång, har börjat gnissla i maskineriet. Är man upprörd av olika anledningar på varsitt håll slutar det ofta i krasch-bang-boom. Och paret ser inga regnbågar längre utan funderar troligen på alternativa sätt att mörda varandra (någon som känner till något bra gift som inte syns vid obduktion?) allt för ofta.

Men just idag är en bra dag, och paret har vågat trotsa både Allan Ballan och Bröderna Grimm och vara lyckliga i alla fall. Jätteskitlyckliga till och med.

Imorgon är det en ny dag, och med tanke på att paret har både kvinnligt och manligt klimakterie (jodå - det vet vi - för i denna sagan är luftkonditioneringen numera på i deras kärleksnäste) och dessutom PMS 24/7 så kan det hända att det blir en helt annan saga imorgon.

En saga som slutar med att maken blir Törnrosa och möjligen aldrig mer vaknar, medan prinsessan på ärten nöjt ligger kvar på sin Tempurmadrass och ler i mjugg efter uträttat värv.

Och sedan levde åtminstone en av dem lyckliga i alla sina dagar.

Snipp snapp snut - så var sagan slut.

Inga kommentarer: