tisdag 12 januari 2010

Livet är en kaka

Also known as "Kan jag få låna lite tid för oförutsedda utgifter?"...

Skulle ha lämnat kissarna till kattpassarna i söndags men det blev inte av. Skulle ha hunnit med en kompisträff, skola och bank i måndags men det blev bara skola. Skulle ha hunnit med skola, kompisträff, bank, kattlämning och internet-incheckning på planet idag men det blev bara skola och internet-incheckning.

Internet-incheckning är inte internet-inkäckt i alla fall. Inte alltid. 36 timmar före avgång är det tillåtet. Det vill säga 05:50 imorse. Jag vill ha benplats, mannen är nästan två meter lång och jag är nästan 180 centimeter över jorden. I ren skräck att missa det käcka med incheck har.jag.inte.sovit.en.blund.inatt. Men jag har lyssnat på en hel ljudbok. Låt oss säga att jag är...trött? Men uppfukkad i hjärnan samtidigt - making sense?

Nu har tiden tagit slut helt enkelt. Och då upptäcker vi att vår stora kattbäbis har skadat tån (infekterat) och måste till veterinären, och där försvann planerna på kattlämning och till min hysteriskt långa todo-lista kan jag nu lägga ett akutbesök hos veterinären imorgon - och hur jag får ihop logistiken efter det - det vet inte ens jag som har jobbat med logistik i nästan 18 år.

Vi skall vara på Landvetter 15:50, maken arbetar halvdag och kommer hem vid halvett. Jag skall alltså göra mina "sista" (definitionsfråga) skolarbeten, ta katten till veterinären, åka till banken, packa och sedan på något sätt lämna mina bäbisar, göra i ordning mig själv och åka till flygplatsen. Just det ja, jag skall sova där någonstans innan med.

Jag önskar att mannen var helledig imorgon. Jag önskar mig mer tid. Och så önskar jag mig naturligtvis fred på jorden.

Men nu - skall jag lägga mig på soffan och titta på TV. Jag måste ta en paus. Annars kommer små män med vita jackor som man knyter på ryggen anlända för transfer till psykakuten.

Åh, just det ja...jag glömde att jag dessutom har kollat fel på terminsslut, så när jag kommer hem har jag tre omtentor som kommer ligga och lura på mig.

Semester anyone?

Vid närmare eftertanke är sömn överskattat, om jag skiter i att sova på två dygn så kommer jag garanterat att somna som en klubbad säl på planet. Kanske. Om jag inte går mental innan det.

2 kommentarer:

Corundum sa...

-skickar en digital kram-

Corundum sa...

Oj! Glömde ju att säga till dig igår, men får skylla på helg och nolleperiod: Grattis på födelsedagen i efterskott!

Tur att du finns, så att jag har någon att tänka på när mina klasskompisar säger att jag är gammal. :P

Kramar, hoppas du har det bra på semestern!
/jag.