söndag 22 november 2009

Wii Fit

Hm - jag har köpt ett Wii Fit för att slippa gå i våtdräkt i Thailand, målet är att gå ner åtta kilo på två månader.

Efter att ha presenterat mig för dataspelet och gjort "body test" så fick jag reda på att min fysiska ålder var 56 år, men mitt BMI "idealiskt". Redan där kände jag hur Wii-fittandet och jag inte var riktigt on speaking terms. 56 år???

Vågen och allt det där är skrämmande ackurat. Efter att ha fått med maken på lite testträning (han = skitnöjd för att den fysiska åldern bara var 47 år men däremot var han överviktig) så insåg jag att a) Wii Fit är skrämmande BRA - det framkallade svett och b) när mannen gjorde hula hoops och såg ut som att han hade en piazawakvast uppkörd i röven så blev det ännu bättre. Jag måste ha tappat minst 1000 kalorier bara av att skratta åt honom. Han tappade rockringen så många gånger att jag slutade räkna dem.

Det enda dåliga var "step up". Det var overkligt och fjantigt. Men de andra grenarna - vojne vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon - efter 30 minuters träning.

Och, jag visste redan innan att jag har kass balans, men när kommentaren ifrån Wii:et blev "your balance needs work - do you trip and fall often" kom, ja då var det nära att brädan åkte ut ur huset.

Mitt 56-åriga jag orkar i alla fall fortfarande lyfta brädan och kasta den ett par meter!2 kommentarer:

listoplisto sa...

Wii fit är sjukt kul!!

Anonym sa...

Gött med träningsvärk ;) Då känner man att man lever =)// Kram på dig, C