tisdag 10 november 2009

Näsa - Nos - Näsat

Jag har inget bandage på näsan från och med idag. Idag är det exakt fem veckor sedan operation, och nu har jag inget som skyddar - förutom att jag skall smörja in med vitt vaselin två gånger per dag. Och jag tycker att det är skitläskigt. Fem veckor med skyddande inpackning gör ju att man försiktigt kan klia lite på näsan utan att tänka på det, och det är en svårbruten vana. Samt att det är läskigt att det egentligen är torrt men att det skall vaselinas för att det inte skall torka för snabbt. Och torrt gillar jag, vaselinblaskigt gör ju att det blir...känsligare?
Hua mig!

Men JAG skall bedöma när det är dags att sluta med vaselinet och låta det torka och bli en skorpa. Eh - jag vet inte hur det skall se ut. Men jag ger det en vecka med vaselin så får vi se sen.

Och sedan är det bara att konstatera att det inte finns en chans i vääääärlden att jag vågar sova utan plåster. Jisses, tänk om jag gnuggar min stackars sargade näsa mot kudden på natten, eller kliar mig.

Jag måste erkänna att det var mycket mycket tryggt med inlindad nästipp. Nu är jag lite rädd.

Jag tror en kosedress hade gjort mig mindre rädd ;o)5 kommentarer:

Corundum sa...

Jag tror att en Kosedress har potential att värma själen. ^^

/jag.

PGW sa...

NU fattar jag varför du behövde kosedressen, den hade ju betryggande nässkydd! Jag trodde den var anpassad för läskiga skärckfilmer på tv eller något annat man måste gömma sig för!

Blue sa...

C: Du har onekligen en poäng... och inte bara själen :o)

PGW: Hade inte en tanke på det!!!! Men den är ju klockren, givetvis...sicket nässkydd!

Då är frågan - kan jag gå i Thailand i 30+ värme i 16 dagar med kosedress???

Corundum sa...

Tja, så snart utetemperaturen (inkl strålningsvärme) överstiger yttemperaturen på din hud så tjänar du ju på att ja kläder på dig för att bli svalare, så varför inte? Handlar väl mest om vilken färg du beställt och om du tänker stå i solen eller ej? :P

PGW sa...

Vad tror du om en snygg burkha? De har nog sina poänger i varma länder. Ser ut att vara gjorda av tunna fladdriga tyger?