måndag 23 mars 2009

Dagens iLandsproblem


Jag har redan självdiagnostiserad teknisk autism.

Älskar fortfarande min iPhone högt och det finns fortfarande saker kvar att pilla med. Men jag har en fundering när det gäller iFånen i synnerhet och tekniska pryttlar i allmänhet. Den älskar ju sin telefonlista, och igår stod jag och mannen och skulle kolla vilken tid jag har ringt någon medan vi diskuterade i hallen. Och helt plötsligt hör jag telefonen skratta. Mysko beteende hos en telefon.

Ja - då har jag givetvis gjort det jag brukar göra när jag får upp samtalslistan. Nuddat vid ett namn och ringt upp. Utan att märka det. Som tur var så var det väninna K som hade lyssnat på konversationen en stund innan hon började gapflabba och jag märkte det. Men det kunde lika gärna varit någon annan. Varför går det inte att deleta separata nummer, utan antingen är det hela listan eller ingen alls. Jag vill inte "råka" ringa fel person!

Den allmänna funderingen är varför i helsike prylarna genererar så många olika kablar. Jag överdriver inte när jag säger att jag har en hel dataväska enbart med diverse laddkablar, USB-kablar och andra små käcka kablar till mina pryttlar. Reser man någonstans får man trippelkolla så att man har med sig rätt kablar och alla kablar.

På forntiden kom den revolutionerande uppfinningen "universalfjärrkontroll". Den känns tämligen 90-tal nu.

Vad vi behöver är en universalkabel...3 kommentarer:

Anonym sa...

men hallåååå ... jag hörde inget samtal i bakgrunden .. jag skrattade åt idioterna på Wipe-out! och jag kan väl aldrig bli "fel person"?
K

Blue sa...

Aha...men oavsett, telefonen skrattade och jag blev - rädd? :o)

Och nej, du kommer aldrig bli fel person, men hade det varit lika kul om jag råkad komma åt numret till min lärare, eller båtvarvet.Eller någon av alla de andra konstiga samtal jag ringer på dagarna?

Not so much? :-p

Anonym sa...

chälvklart har du rätt, det hade ju kunnat bli hur fel som helst. tur att jag ringger dig minst 1 ggn i timmen då :) mindre chans att det blir fel menar jag. undrar för övrigt när mina ögonfransar skall börja växa ... *missnöjd*