tisdag 20 januari 2009

Uschäkta vad e klockan?


Blygisen gav mig en fundering - eller noja - i sin blogg. Att tjejer inte använder armbandsur längre. De använder tydligen mobilen.

*chockad*

Jag själv kan inte leva utan klocka på armen, det är en reflexmässig rörelse. Och ju större klocka desto bättre. Jag kan inte minnas när jag hade en tjejig klocka sist, just nu en gigantisk herrpjäs med rostfri länk. Likadan som bild ovan. Givetvis för att jag är så himlans gammal och med mindre klocka behöver jag starkare läsglasögon för att se visar-uslingarna.

Men vad fan?

Nu kollar jag på de jag kommer åt. Smyger hukad för att se in under jackärmen på tjejer. Böjer mig i påhittade yogaställningar. Allt för att stilla min nyfikenhet.


Är det verkligen så?
Använder tjejer inte klocka längre?
Har vi blivit mobilomaner som använder den till allt?


Kom igen, berätta för Tant Blå. Två är kollade idag. En hade klocka den andra inte. Är jag så Hedenhös?

Edit: Efter tre kommentar från mina fellow bloggare är jag i chock och denial samtidigt och inkluderar härmed män i min empiriska undersökning.

Vafalls? Att kolla på armen har ersatts av att stoppa ner handen i fickan för att kolla mobben?

14 kommentarer:

Silver sa...

Nu är jag man, så jag räknas kanske inte med i din vetenskapliga undersökning, men jag har inget armbandsur. Sist jag använde det var kanske 10 år sedan. Jag använder min mobil som klocka, tror faktiskt att det har blivit huvudfunktionen på min mobil.
Om min fru gav mig en klocka så skulle jag använda den, men jag skulle nog inte få för mig att gå och köpa en själv.

Blue sa...

Det var på TIDEN (i dubbelbemärkelse) Silver...sitta där och smygläsa ;)

Men okay, du räknas också. Bara för att det är du. Fast jag fattar inte grejen. Armen är ju en förlängning av mig själv och så länge ingen hugger av den så är ju klockan alltid med. Men mobilen kan ju ligga lite varstans.

Jag fattar det verkligen inte. Så jag fortsätter huka och kolla.

*tittar på klockan och konstaterar att det är dags att rida in i dimman om jag ska orka upp imorgon*

Corundum sa...

Blue, visste du inte det? :P När jag gick i högstadiet, för att inte tala om gymnasiet, så fanns det nästan ingen som använde armbandsur. Inte jag heller dåförtiden. Man tittar på mobilen istället.

Charaden man spelar genom att titta på sin (tomma) handled för att ordlöst påminna någon om att tiden går har bytts ut mot den lika karakteristiska "handen ner i fickan, upp och snabb blick ner mot midjehöjd och sen handen ner i fickan igen". Det är helt enkelt så det ser ut i Sverige nuförtiden när man kollar vad klockan är.

Som du kanske märker så har jag också funderat på det här. Jag använder mina klockor som smycken; har tre stycken men bara en som jag använder till vardags. Den känner jag mig dock mycket naken utan!

Så fortsätt du din undersökning, jag tror att du kommer att finna att fler är utan klocka på armen än med - oavsett om du ser på tjejer eller killar. Lycka till!

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

listoplisto sa...

Jag är periodare... men ungefär 90% av perioderna är klocklösa.. *S*

Blue sa...

Jag är i chock! CHOCK! Jag tar ju för fanken aldrig ens av mig klockan. Jag sover med den, duschar med den, lever med den. Jag spenderar mer tid (pun intended) med klockan än med något eller någon annan!!!!

Men Li, hur får du reda på vad klockan är då?

Och säg för guds skull inte mobilen för då känner jag mig som hedenhös igen. Jag tror ALDRIG att jag använder mig av mobilen för att kolla klockan. Jo - när jag sätter larmet inför morgonen.

Att titta på armen är ju ENKLARE????!!!!!

:-p

Karriärmamman sa...

Eh, ja nu blev du raskt TANT *S*. Jag skrotade mitt armbandsur för typ...15 år sen...och har inte levt med ett armbandsur sen dess - tills för två månader sen då det var rea på Pilgrimsklockor och jag blev kääär.

Blygisens betraktelser sa...

Detta är större/ värre än jag hade kunnat ana. Till och med Karriärsmamman alltså.......

*tar mig för pannan*

;-)

Blue sa...

Jag är nästan paralyserad av chock. Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att så många hade dissat armbandsur. Faktum är att jag inte ens hade funderat över det innan Blygisen drog upp det.

Och nu har det blivit en grej.

Här har man levt stilla i tron att ALLA har armbandsur.

Och så visar det sig att alla kollar mobben. Ett sånt slöseri!!!!

Skämmes Karriärmamman - du är ju punktlig jurist! :-p

PGW sa...

Jag har inte haft klocka på säkert femton år.

Blue sa...

PGW, Li och Karriärmamman - ni är en skam för oss medelålders *flinar*.

Sätt på er en klockjävel och använd den. Mobilen ringer man med, sms'ar använder som alarm - och lite annat smått och gott.

Men som ersättare för ett armbandsur. Nooooooo way!

Så länge armen är kvar så sitter den där den sitter! Och jag ska tamig fan kremeras med den på!

Kommandomamman sa...

Min 5-åring har en klocka. En rosa variant med låtsasdiamanter på.

Jag har enbart mobilen.

Anonym sa...

Jag har vant mej vid att använda armbandsur sedan jag var liten. Skulle inte kunna vara utan det nu mera. Armbandsur har blivit en grej som jag måsta ha på mej annars känner jag mej naken. Använder det 14/7, Sover, jobbar, sportar, badar, mm men armbandsur på mej. Har två stycken smyckesur i metall och två stycken i läder med bred vit läder band. Använder för det mesta metall till jobbet och läder när jag är ledig eller går på staden men nog händer det att jag går på jobb mej läder armbandsuret ibland och tvertom.
Jobbar med djur i ladugård så uret bör tåla en hel del vatten och smuts.Brukar bara använda uret och de får stå ut med det. Vist har de ibland gått sönder också men nya fina finns det alltid att köpa =)

//Lena

Blue sa...

Äntligen en vettig människa, tack Lena :o)

Jag precis som du lever med klocka som jag har skrivit, enda skillnaden är att jag inte byter ofta - utan snarare har samma klocka 24/7 i ett år, och sedan kanske en annan klocka kan få vara med året efter. Men det som håller samman alla klockor är att de är tåliga som faaaan, och att det skall gå att bada, duscha, jobba, skita ner sig osv osv precis som du säger. Just nu har jag titanlänk och safirglas (men har ändå lyckats med en rispa i länken hihi).

Jag säger det igen, mobilen som klocka - tant är chockad och förstörd. Armen sitter ju där den sitter, medan telefonen får man leta efter.

Och eftersom detta inlägget är gammalt så har jag hunnit med att kolla in kidsen av idag, de har mobben i framfickan och tar upp den för att kolla vad klockan är *gråter

Är armbandsuret alltså en utdöende ras - det går jag bara inte med på!

Lena - du och jag får helt enkelt hålla branchen levande genom att köpa ohemula mängder med klockor (hur nu det skall gå till?) :o)

Anonym sa...

Hej Blue

Nå inte byter jag armbandsur dagligen häller men om jag t.ex. är på krog så då brukar jag sätta ett lite finare ur på armen medan till jobbet vill jag inte ha mitt fina armbandsur med vit bred läder band för det skulle förstöras genast. Vist händer det ibland att man går och jobba med läder klocka men inte börjar jag ta av den sedan mera när jag är där utan då kör jag nog med det på armen och den får se ut där efter sedan.

Att jobba i ladugård är inte det skonsammaste jobbet för ett armbandsur men har inte ännu fått sönder mer än 1 armbandsur plus att några blivit totalt smutsiga så de inte blivit rena fast jag tvättat dem på snart 10 år jag jobbat med detta dagligen och då jag var liten så hjälpte jag till ibland. De som blivit totalt smutsiga har varit armbandsur med läderband.

Har några gånger funderat att är det smart att ha armbandsuret på sig när man jobbat där. Har då tagit av det och satt den i fickan när jag gjort något smutsigt jobb. Har genast känt mej naken utan uret så har satt det på armen tillbaka och fortsatt jobba även fast jag gjort riktigt smutsigt jobb.

Sådana tillfällen har varit när man kört skit eller den gånger när kor har sått kavlar . Hade ett turkost läder armbandsur på mej för ca 2 år sedan när det föddes två kalvar. Armbandsuret var totalt kladdat/smutsigt efter det för blev att hjälpa kalvarna ut så armbandsuret var en sväng inne i mamma kossan där bak =S. Brukar därför hellre använda metall till jobbet för man vet aldrig vad som händer under dagen och sedan något fint läder på fritiden då jag är längre ledig.

Jag skulle inte klara mej utan ett armbandsur, brukar gå 2 -3 gånger i veckan till simhallen. Tog i början av uret alltid men numera får det nog hänga med även i basängen iallafall metall uren ibland också läder.

Här är mina armbandsur:

http://www.klockor.nu/candino-glamour-c44061-p-13440.html
http://www.klockor.nu/police-vamp-11600ms01-p-12072.html
http://www.klockor.nu/dkny-ny4635-p-13032.html
http://www.lindahlsurmakeri.se/prod.asp?id=1593

//Lena