tisdag 20 januari 2009

Shaken and somewhat rörd...


Jag tittar på underhållningen innan Obamas installation. Jack Black, Queen Latifa, Garth Brooks, Uscher och ännu fler artister som avlöser varandra.

Jag tittar på Obamas installationstal och får lite gåshud. Eller - ganska mycket faktiskt.

Det är stort. USA's första färgade president. Jag tror inte jag har engagerat mig så mycket i en president på ett positivt sätt sen Jimmy Carter (och be mig inte ens förklara - jag vet inte varför).

Och visst är det överpatriotiskt amerikanskt. Men det skiter jag i. Killen har karisma, utstrålning och en förmåga att fånga folket som Hitler troligen hade avundats honom.

Alltså - jag drar inga kopplingar mellan Obama och Hitler, mer än att Hitler var en demagog av sällan skådat slag. Att han sen råkade vara lätt *harkel* psykotisk var kanske en bi-effekt av hans beryktade syfilis.

Men Obama. Jag hade fanimig gift mig med honom om bigami inte hade varit förbjudet.

Sen är det ju lite sorgligt att han kommer efter asshole Bush, som har lyckats fukka upp - tja - nästan allt han varit inne och petat på. Det finns ingen damage control i världen som kan rädda USA trots Obama, och frågan är väl snarare när, och inte om, USA blir en kinesisk koloni.

Arma stackare. Frågorna hopas. Kommer han ens överleva de, troligtvis, hundratals försök att ta livet av honom. Kommer han bli omvald när han tar över i en tid när USA blöder och han inte har medel att stoppa blödningen, möjligen hålla den i schack under en period.

Och jag är jävligt glad över att ha varit i USA under just valet och valvakan (sen att jag är där stup i kvarten är ju en annan femma). För att vara med och se honom bli framröstad är stort.

Men jag sitter här med gåshud och hoppas ta mig fan på mirakel - att han ska vara någon slags Messias och fixa det.

*nynnar på starspangled banner iklädd Obamatröja*2 kommentarer:

Corundum sa...

Haha! USA som kinesisk koloni med Obama som maktgalen, syfilis-psykotisk furste! Jag kan se det framför mig.

Jag hoppas att du har rätt. USA behöver en frälsare. Och hur det än går så är det här en milstolpe i historien.

Och ska inte Star-spangled särskrivas i sann anglofil anda? Hm...

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com
Bloggen uppdaterad.

Blue sa...

Blanda inte in USA bland anglofilerna. Anglofiler är ju såna där läskiga typer som kollar Kommissarie Morse och sånt :-p

Men jo - givetvis har du rätt. Jag bor de ha sär skrivit det!

:)