torsdag 29 januari 2009

iLandsproblem

Jag älskar iPod, iTunes, iPhone och allt som börjar på i-...

Den ultimata innovationen när det gäller sexleksaker BORDE heta iPenis, eller varför inte en hel garderob med iClothes. Kanske med matchande iShoes. Och en iBag till det.
Jag bara väntar på att Jobs ska sluta vara sådär sjukskriven och komma på massor av revolutionerande iInnovations.

Men jag är PC-användare (fast jag smygönskar mig en Mac litegrand) och jag äger ingen iPhone - av den enkla anledningen att jag mulnade till rejält när det visade sig att värsta telefonen som kan allt, inklusive ta hand om gårdagens disk, rasta jycken och dammsuga under soffan INTE kan ta emot eller skicka MMS. Det i kombination med Telia som operatör gjorde att jag i ren tjurighet gick och köpte mig en helt annan och lika dyr telefon hos Tre. Som jag inte är nöjd med. Eftersom ljudet i den och i podden inte är jämförbart.

Nåväl, detta skulle inte handla om vare sig telefoner eller penisar. Utan att jag faktiskt har mulnat till på iTunes. Givetvis för att jag vill använda min nya älskade Archos till precis exakt allt numera. Och visst, så länge jag höll mig till podden så var iTunes helt perfekt, möjligen ett litet smolk i bägaren att man bara kan tillåta det på fem datorer. DRM klingar falskt i mina öron.

Vad gör jag då? Jo jag spenderar eftermiddagen och kvällen med att tanka hem ett program som kan konvertera och låsa upp de skyddade filerna så allt blir mp3. Två timmar har programmet jobbat med konvertering hittills och det lär vara ett halvt jävla dygn kvar.

Och sen kommer det underbara. Alltliggerhullerombuller! För det var ju bara iTunes logik som sorterade upp det fint. Och sedan lika fint förde över det till min podd.

Idag konvertering - imorgon sortering. Och i överjävlamorgon troligen överföring.

Jag har bara en sak att säga. Om inte kvaliteten och "orken" i min Archos klarar att få ut ett schysst ljud i mina sprillans nya lurar. Sonys mirakellurar med digital brusreducering (jag rekommenderar dom varmt). Ja - då snackar vi iLandsproblem (pun intended) och jag går bärsärkagång.

Men tills vidare lever jag kvar i min rosa Archosvärld. Där allt är vackert och harmoniskt och jag kan surfa, kolla TV, hyra film, kolla snodd film och snart förhoppningsvis också lyssna på musik.

Och så gör jag domain models och kontextdiagram lite halvdant med lillfingret under tiden.

You can call me Miss Procrastinating!

3 kommentarer:

LadyFi sa...

kul post! Jag är en Mac fan - har en sådan hemma...

Kanske kan satsningnen från regeringen för att minska arbetslösheten heter iJobs?

Blygisens betraktelser sa...

lol...

Underbart med detta temperament!

Trevlig helg:-)

Blue sa...

iJobs är en kanonlösning Fi ;o)

Och Blygisen...temperament? Hur menar du nu ;o)

Trevlig helg på er med...