torsdag 30 oktober 2008

I hate to say I told ME so...Första dagen i bilder - försök att inte dregla på tangentbordet - det blir så söligt ;o) Och vi har faktiskt bara 25 grader varmt :-p
Gnället kommer nedanför.

Bilden ovan är "Hej USA, nu är jag här", halvett på natten - äntligen framme på hotellet i Ft Lauderdale och det första jag alltid gör är att beställa pepperonipizza. Och People Magazine icke att förakta när man vill uppdatera sig.

Hej Miami Ink - för andra gången. I vintras fick jag ju inte gå in eftersom sambon avskyr tatueringar. Det fick jag nu - mot att jag är världens snällaste flickvän resten av livet (vilket redan har skitit sig).
Jodå - det är min fot. Men tyvärr inte Kat von D. Om hon inte har blivit skäggiga damen. Men vad det blev återkommer jag till (bara för att jag vet att syrran dör av nyfikenhet) och tatueringen som syns på vaden är min gamla. Den nya hamnade på foten.
Hej Miami Beach. Samma ställe, utanför samma hotell som vi bodde på förra gången. Men då kom jag aldrig till stranden eftersom sambon och jag hade vissa...hmmm...meningsskiljaktigheter och han lämnade rummet medan jag stod kvar som ett fån.
Nu fick jag flip-floppa med min nya tatuering som absolut inte fick få sand på sig. Det fick den. Jag hoppas att den överlever.

And now to the gnälling:

Vi tar det från början nu när datorn äntligen har behagat vakna till liv.

TROR NI ATT VI MISSADE FLIGHTEN TILL MIAMI FRÅN SKIIIIIITFLYGPLATSEN I FRANKRIKE?

Om ni gissade ja, så var det helt korrekt. Inte nog med att den gamla terminalen sög gammal svettig träballe, nu har dom byggt till en terminal. Där landade vi. Efter att ha cirkulerat i luften en timma i väntan på landningstillstånd eftersom det var sån där dimma som man nästan tror är på skoj. När man inte ser handen framför sig. På riktigt såg jag inte marken förrän kanske 30 meter innan vi dunsade ner.

20 minuter till nästa flight. Buss från ny terminal till gammal. Och hade det inte varit för att slapptasken som körde bussen kände att han var tvungen att kliva av, peta lite i näsan och rensa navelludd så hade vi hunnit. Vi galloperade genom terminalen, kutade under banden till säkerhetskontrollen, allt medan vi hade ett öga på monitorerna vi sprang förbi som riktigt skrek ut "last call for boarding" på vår flight. Och i säkerhetskontrollen var det stopp. Miamiflighten var stängd. Deja fucking vu!

Gick till ombokningsdisken där de trevliga och otroligt språkkunniga (IRONI) talade om för oss att vi skulle få åka dagen efter, men inget direkt flyg utan via Atlanta. Övermindödajävlakropp. Då hittade dom ett annat alternativ, samma dag, avgång efter en timma, från Paris, till Boston, till Atlanta och SEN till Miami.

No way José!

Ja då hittade dom ett sista alternativ. Samma flyg till Boston, men hoppsan...man kunde visst flyga direkt från Boston till Miami. Fast med American Airlines sista sträckan, och det kostar ju stålar...så det var väl inte första alternativet.

Nåväl. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och ett flertal brustna blodkärl och franska svordomar så kom vi fram - bara åtta timmar försenade.

(Och det sorglustiga i situationen är att det var bara planen som landade som fick cirkulera, inte de som skulle lyfta - vilket innebar att alla anslutningsflyg med massor av folk som skulle med vårt Miamiplan inte kom med - jag frågade och fick svaret att beläggningen på det planet hade varit 50 personer. FEMTIO??? På en jumbojätte som tar dryga 460 personer. Hade de hållt det planet på backen i en halvtimma till så hade det blivit full beläggning och inte så kostsamt. Men fransoser och logistik är tydligen ingen bra kombo)

5 kommentarer:

Corundum sa...

Tja, det är inte utan att man blir lite svatsjuk... Ni verkar ju ha trevligt när ni nu har kommit fram.

Du får se det från den ljusa sidan: ni har iaf något intressant att berätta när ni kommer hem! :P

Jäklar, nu blev jag hungrig... Pizza, mmm! Vill också ha. Och lite varmare väder skulle inte skada, det heller.

Hoppas ni får bättre flyt framöver!

/jag.
ordensmakt.blogspot.com (nyss uppdaterad!)

Karriärmamman sa...

Skönt att höra att ni kommit fram ordentligt! :) Jag kan glädja dig med att här faller det tung blöt SNÖ och jag har ont i båda öronen.

Vad är välan en dag på stranden när man kan sitta och frysa framför tv:n?! ;)

kram på er båda..

LadyFi sa...

Hej! Visst blir det lite tjatigt med sol, sol, sol.. här har vi fått SNÖ - som ni har missat. Stackars.

OCH - om ni hade frågat mig om vilken flygplats eller flybolag man skulle INTE ta då kunde jag ha berättat dirket att man ska undvika Air France och Paris...

Ataharis sa...

Gotta love Charles de Gaulle. Göteborgsplanen landar alltid på 2G men det är inte därifrån man ska ta nästa ... Flyger alltid cia CDG när jag ska vidare söderut i Frankrike, så jag börjar faktiskt hitta. Synd bara att fransmännen har hjärnan upp och ner, som min kollega brukar säga. Och nej, det gäller givetvis inte alla fransmän, men just i de stunderna så ...

Ser fram emot min USA-resa snart, med CDG som mellanlandning. Hinner vara hemma en dag innan jag ska Gbg-CDG igen. Jippi!!

Men Miami verkar TOPPEN - hoppas ni får en kanonsemester och smekmånad, är det väl? :D

Anonym sa...

ser ut som om Miami är bättre denna gång...och ja, är väldigt nyfiken på tatueringen. Meanwhile....i Oslo har vi haft snökaos denna vecka, ca 3-5 Minus...och jag har magsjuka...kram på er och hälsa Elvis :o)