lördag 27 september 2008

Bio - igen

Bilden jag tog från salongen under min tillfälliga flykt från husfrusysslorna blev alldeles för mörk.

Men det kallar jag bio. VIP-salongen på Göteborgs största biograf. Bar utanför med gratis dricka (läsk alltså - ölen fick man pynta själv). 44 sittplatser i stora skinnfotöljer som gick att tilta bakåt för en kanonkomfort och ett eget litet bord vid sidan om.

Aldrig mer vanlig bio för mig.

Och då kommer det löjliga. En vanlig biobiljett kostar 95 spänn. En biobiljett i VIP-stugan kostar 185 kronor. Men då ingår gratis dricka i baren innan, utifallomatt man vill ha det. Plus popcorn och läsk till bion.

Jag köper alltid popcorn och läsk till hutlösa priser på bion, brukar väl gå på sisådär 50-60 spänn. Det betyder att man betalar 20-30 kronor för komforten. Och vill man tjäna in dom sedlarna också så kan man ju trycka i sig tre drickor i baren.

Vad är grejen?

Jag betalar gladeligen 30 spänn extra för den komforten.

*försvinner tillbaka till virkningens land*

Over and out

// Gabrielle

;o)

4 kommentarer:

Corundum sa...

Åhå! Jag läste om den där bion när de höll på att bygga den där nya VIP-avdelningen för ett par år sedan, och minns att jag tyckte att det lät som en väldigt bra idé. Folk har det så bra med sina hemmabiosystem och billig, hyrd (eller nedladdad) film att bion fått hård konkurrans. Det gäller att kunna komma med någon annat - som exempelvis komfort.

Nu vet jag då vad jag ska göra nästa gång jag är i Gbg. :)

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Corundum sa...

PS: Vad såg ni för film?

Blue sa...

Vi var på Tropic Thunder...och jaaaa, gå på den biografen. Där har dom satsat rätt.

Jag kommer aldrig aldrig aldrig att sätta mig i en vanlig salong igen :o)

Corundum sa...

Önskar jag hade det valet här i stan. Alldeles just nu ska jag kasta mig i bilen och fara iväg och kolla på Wanted i hela Luleå kommuns minsta biosalong! Men vad har man för val, det är sista dagen den filmen går här i stan, och det har inte ens kommit något officiellt datum på DVD-releasen. Jag ids INTE vänta hur länge som helst.

Ska rapportera senare så får vi jäföra bio-upplevelser. :P

/jag.
ordensmakt.blogspot.com