söndag 20 juli 2008

Svågern har gjort ett par "svågrar"...igen

I onsdags åkte vi till ön och sommarstugan. Låg vid boj med storbåten och tog lillbåten in till bryggan. När vi hade ätit, pratat och druckit lite öl var det dags att åka ut och lägga huvudet på kudden - och då ville svågern följa med ut med lillbåten och åka en sväng. Han hade ju inte provat, och det ÄR roligt att åka jetbåt i 40 knop.

Sambon och svågern släppte av mig vid storbåten medan dom drog ett par repor. När sambon kommer tillbaka skrattar han bara och skakar på huvudet och säger "svågern har gjort en svåger igen".

Jag skall försöka måla upp scenariot så det går att se framför sig, men det är inte helt lätt.

Vi har en ganska lång och stor träbrygga. Uppbyggd av ett antal pålar modell tjockare. Pålarna sticker dessutom upp någon halvmeter ovanför själva bryggan.
Två på varje sida ute vid bryggnocken, och sedan givetvis ett antal placerade med mellanrum in till berget. Bryggan är dessutom ganska hög, och ännu högre vid lågvatten. Helt enkelt en helt vanlig privatbrygga modell större.

Lillbåten är lite halvkomplicerad att manövrera med precision i låga hastigheter, och det finns ingen stege på bryggan för en såpass låg båt. Man får helt enkelt ta tag i en ytterpåle, stoppa båten och försöka klättra upp.

När sambon började närma sig ytterpålen får svågern tag i den, och sambon tror att han skall göra som det är tänkt. Men icke. När sambon stänger av båten för att svågern skall kunna klättra - då HOPPAR svågern.

Hoppar?!

Det går inte att använda miniliten låg badbalja för att hoppa en meter upp i luften och ta fart ifrån en båt som istället gör att farten man tar gör att man skjuter ifrån båten istället för att få fart och komma upp.

Svågern kallas numera "trädkramarn". Och vi är imponerade.

Han fick tag i yttersta pålen. Med armarna runt den. UNDER själva bryggan. Och sen kramade han benen runt den liiiite längre ner. Ungefär en centimeter ifrån vattnet. Och där hängde han. Som en liten apa som klättrar i ett träd. Sambon satt i den avstängda båten och tittade och visste inte hur han skulle rädda honom, och väntade mer eller mindre på att han skulle börja glida.

Men svågern har tydligen talang för det där med trädkrameri. Efter några minuters kramande av påle lyckades han dra sig upp. Underifrån bryggan och upp.

Ny version av hans tidigare "pole dance".

Nästa grej var i förrgår. Han och syrran har tagit bilen hit från sommarstugan två kvällar i rad för att prata skit och komma ut lite. I förrgår låg vi som tredje båt och svågern skulle gå i land med en öl i ena handen och en tänd cigarett i den andra.

Han kom upp på vårt fördäck, och där hoppade det tydligen upp något slags hinder som knäade honom. Med ett duns och ett brak landade han på rygg-rumpan. Dock utan att spilla en droppe av ölen eller tappa cigaretten.

Det handlade om prioriteringar som han sa när han reste sig.

Igår upplyste jag honom om att jag skall hålla tal på deras bröllop.

;o)

1 kommentar:

Cecilia sa...

En man med så många talanger. Jag tycker du ska vara stolt ;)