lördag 10 oktober 2009

Aj!

Jag är uttråkad, hungrig och har mer ångest än en Norénpjäs kan frammana.

Och sedan är jag mäkta imponerad av den svenska sjukvården. Jag har, på ren svenska, skitjävlaont där nästippen satt. Men jag får inga värktabletter - heller. För det är tydligen inte HELLER policy att skriva ut. Och Panodil funkar ungefär lika bra mot värken som en Ahlgrens Bil, förutom att de sistnämnda är goda.

Vad har hänt mer? Hmm...inget alls? Jag har varit och lagt om näsan två gånger sedan operation, och spenderade därmed tre dagar på sjukhus förra veckan - varav två av gångerna fick jag reda på att jag tydligen blöder väldigt lätt och att jag bör utreda det. Det vill man inte veta femtioelva gånger medan man ligger under kniven. Och man vill framför allt inte veta det när de inte kan svara på följdfrågorna om varför. Jag har, mig veterligen, haft ytliga blodkärl i hela mitt liv. Får blåmärken bara av att fundera på att slå knät i ett bord och blöder tonvis med näsblod. Dessutom hade jag blött cirka en droppe i bandaget vid första omläggningen - vilket måste tyda på att blodet absolut inte koagulerar alls...eller?

Sen vid omläggningen i fredags så hällde de koksalt i hålet på mig. Varpå jag inte kände något och frågade. Och fick svaret:

- Jaha, nej men du kanske aldrig får tillbaka känseln i näsan. Du skall i alla fall räkna med att du inte har någon känsel på kanske ett år.

OCH DET ÄR SÅDANT DE TYCKER ATT DE INTE SKALL INFORMERA OM FRÅN BÖRJAN ISTÄLLET FÖR ATT PRATA LATIN OVANFÖR SKALLEN PÅ MIG?

Måste man veta vad man skall ställa för frågor för att få information?

Jo just det, sedan kommer tydligen provsvaren någon gång nästa vecka. Därav den Norénska stämningen och livrädslan.

Och så suger det att jag är så ful, inte har klurat ut hur jag skall tvätta håret utan att blöta ner näsan och att jag har ont - så att jag inte ens kan gå på stan och tröstshoppa.

Det var min helg det. Nu är jag helt utmattad. Hur har ni det? ;o)2 kommentarer:

listoplisto sa...

Äsch, vem fasiken behöver en näsa? Den är ju bara i vägen, bränns i solen, det rinner snor och äckel ur den och dessutom känner den alla äckliga lukter (som typ när kollegor plumsbajsar på toaletten mittemot ens kontor, eller när någon kissar med öppen dörr på samma toa :-O)

Norén är inte heller så illa. Du kan leka improvisationsteater hemma och testa alla olika tragiska miner som du kan frambringa, gärna klädd i det gråaste du kan hitta i något förråd från förr i tiden.

Sedan är det inte så dumt att vara ful heller... för då slipper man ju alla män som klänger på en på stan annars när man är fabulous. Det är inte bra för ryggen att ha män som klänger på en. Fråga C, hon har ryggproblem och jag misstänker att det är orsaken *vissla*

Jag håller tummarna för bra provsvar! Kram på dig!!

C sa...

Ap ap ap! Vänta nu här - MÄN? som i pluralis?? Däremot tillstår jag att en individ av den manliga sorten befunnit klängt sig fast bakifrån vid nåt tillfälle häromsisten ;P....