tisdag 2 juni 2009

Medelålders eller bara sliten?

Jag kom på i helgen att jag fyller 40 om ett halvår. Och jag har inte krisat tidigare. Senaste ålderskrisen var 25, för att jag då precis hade slutat jobba och börjat plugga igen - samtidigt som mina jämnåriga hade blivit klara med skolan och börjat jobba och börjat sätta bo - jag var ensam student - med nästan inget bo alls.

Ungefär som nu. Fast jag är medelålders med ett bo. Och jag måste erkänna att jag är lite rädd och krisig. Jag är snart FYRTIO, har hoppat av jobbet efter 18 år och är student igen och livet känns lite uppåner.

De allra flesta dagar har jag en grym tro på mig själv och min framtid. Men inte nu.

Jag är en medelålders jävla kärring som inte har en aning om vad framtiden bär i sitt sköte - och det känns inte okay.

Far from fucking okay...

7 kommentarer:

LadyFi sa...

Självklart att det är OK. Du är en modig kvinna som har vågat göra ngt annat.

PGW sa...

Det där lät bekant ... men jag har nog vant mig vid att varva jobb och studier lite fram och tillbaka. I övrigt, medelålders kärring modell hoppjerka då här.

Vad ska man bli när man blir stor?

PGW sa...

Egentligen är vi väl första generationen där det är normalt att inte ha samma yrke hela livet? Vi har inga riktlinjer att gå på riktigt?

Blue sa...

Fi: Tack - känner mig dock ytterst omodig just nu - hoppas det är tillfälligt, trivs bättre med självkänsla än utan :)

PGW: Du har en poäng. En bra sådan. Har inte ens tänkt på det innan (vilket är konstigt med tanke på att jag faktiskt en gång tidigare har utbildat mig till ngt som jag inte jobbar...eh - jobbade...med). Vi är en riktlinjeslös generation.

Fast när jag var liten visste jag vad jag skulle bli, när alla andra sa brandman och prinsessa sa jag statsminister. Jag tror jag hade blivit en utmärkt sådan. Och Sverige hade varit en diktatur ;)

Men tack - det är skönt att veta att man inte är helt ensam om att vara vilse i pannkakan.

Förresten - vad sägs om att bli miljonärer när vi blir stora?

PGW sa...

Miljonärer låter bra. Med slängkappa. Jag är med! :-)

Lollias sa...

Att bli miljonär (eller biljardär, vilket som) när vi blir stora lät som en himla trevlig plan! :-)
Jag börjar närma mig rätt sida av 40 (fast jag har tre år eller nåt kvar), och har ännu inte blivit nåt. Alls. Har läst en massa udda kurser på KomVux, men har ingen TITEL. ÄR inte nåt.
Dock vägrar jag se det som något negativt. Har inte haft tid att bli nåt eftersom jag varit fullt upptagen med att leva. Hittills har jag inte varit ofrivilligt arbetslös heller, så jag har sluppit den otrevliga biten av att inte vara nåt. (Ännu.)
Jag hoppas att biten "grym tro på mig själv" även fortsättningsvis innehar majoriteten av känslotiden!
You go girl! (varför låter det så fånigt när jag själv säger det, men inte andra?)

Blue sa...

Låter inte alls fånigt Lollias :)

Jag är inte ute efter någon titel heller - jag vill bara ha ett jobb..och en slängkappa...och bli miljonär. Men titel skiter jag i :)