onsdag 14 januari 2009

Nya friska tag

På måndag börjar vi med Objektorienterad Analys och Design, samt Verksamhetsutveckling av IT.

Kursboken till Verksamhetsutveckling av IT kostar BARA 1700 spänn, och för en fattig student är ju det peanuts och verkligen genomtänkt. För det finns ju bara en triljard böcker att välja mellan, så det logiska är att välja den dyraste...som dessutom är skriven på engelska av en norrman (nu vet jag inte just varför jag kände att jag var tvungen att påpeka det - men det blev så paradoxalt i min hjärna). Ett par jeans för 1700 spänn är ju en helt annan sak - det är ju en investering - men en bokjävel?

Som tur var fanns den på älskade Amazon för bara 700 sekiner. Men ändå. Och som lök på laxen är det chefen till überkorkad lärare i föregående kurs som skall hålla denna kursen. Man anar ugglor i mossen.

En läsperiod till när jag måste vara arg och hytta med näven eller en läsperiod när jag faktiskt kan ta till mig det vi läser?

Jag hade ingen aning om att jag signade upp för att bli någon jävla datafilosof?

Men som sagt - ny friska tag...

*säckar ihop*

5 kommentarer:

Corundum sa...

Såja, såja... *klappar på axeln* Det blir säkert bra, ska du se.

Håller tummarna!

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

LadyFi sa...

Men tänk - man kan boken alltid - oasvsett om man går upp eller ned i vikten. Och sedan, om du anar ugglor eller renar är vampyrer i mossan - kan du använda boken för att ha ihjäl dem!

Det kan man inte göra men ett par dyra jeans.

LadyFi sa...

Ooops - det ska står: Man kan alltid HA boken... oavsett...

Bläh.. mina fingrar kan inte stava idag!!

PGW sa...

Har inte din studentkår eller annan effektiv student fixat en hemsida där man kan köpa och sälja begagnade böcker? Det har de gjort här i stan, funkar tydligen utmärkt. Win-win liksom.

Blue sa...

Corundum: Tar emot klappen på axeln och djupandas.

Fi: Johodå - man kan stoppa in ugglorna, renarna och vampyrerna i jeansen. Funkar mycket bättre än en bok.

PGW: Nix - har inte hittat "avdelningen för återanvända böcker" hos min kår. Däremot finns det ju en jäkla massa genom Amazon, men dom *insert svordom här* skickar inte till Sverige. Inte ens från England.

Nåväl, jag sparade ju iaf en tusing på att beställa nytt från Amazon kontra AdLibris eller de andra näthandlarna i Sverige.