torsdag 22 januari 2009

Min man och mina vänner bor i Australien!


Okay, uppdatering på kvällskvisten. Min Facebook är fullsketen med gratulationer, dvs tre till av mina kamrater i USA har grattat mig. Sen när jag ligger i godan ro på spikmattan i soffan (som egentligen inköptes till mannens ischias - men han piper så dant för att den gör ont - medan jag tycker det är gött att ligga på den...utan kläder), så kommer mannen med ett paket.

En mördande blick. En fråga om han bor i Australien. En oförstående man som inte har hängt med i bloggen. En snäll förklarande fruga som först blåvägrar att öppna presenten. Jag som för övrigt inte ens hade önskat mig något. Utan faktiskt redan visste att jag skulle på "överraskningsresa" till Tylösands Spa över helgen. Historien om överraskningen är - tja - ett kapitel för sig dock.

Men det tror väl själva fan att jag inte kan låta bli att öppna paketet när det ligger bredvid mig...va?

Men då kröp det fram. Att han gärna ville att jag skulle öppna den idag. Av rent egoistiska skäl. Öppnar jag den imorgon innan han går till jobbet så får inte han leka med den. Han är lite söt ibland, men fick svära på allt dyrt och heligt att den är MIN, jag har ensam vårdnad om vad det nu månne vara - innan öppning - och han gick med på villkoren.

Och vad fick jag? En Aaaaaarchos 5 (istället för en Aaaaaajpod Touch), vi vet ju redan vilken fruktmotståndare han är. Jag hann gnissla i ungefär kanske en hundradels sekund. Sen såg jag skärmen. Fem hela tum, istället för poddens ynkans 3,5. Större hårddisk och fler format.

Då började jag pussa på den så hela touchscreenen numera är full av läppbalsam. Och sen har jag lekt med den. Och alldeles jättesnart ska jag gå och lägga mig med den i sängen och vara dekadent och titta på Gossip Girl och Desperata Hemmafruar. Med hörlurar - så Farbror Man kan sova - på äldre dar är det han som blivit ynklig och inte kan sova med TV på eller läslampa tänd.

Operativsystem Linux och webläsare Opera. Den gillar inte .exe filer, men jag har trollat till det med mail och messenger i alla fall.

Men kvällens I-landsproblem är 1) Hur faaaan får jag över musiken ifrån iPoden till Archosen (eftersom en del är i fel filformat, skyddade och jag GILLAR iTunes och 2) jag måste ringa mamma och fråga om jag verkligen fyller år imorgon.

Uppånervända världen.

Och dessutom när jag för första gången under min levnadstid skiter i min födelsedag.

59 minuter kvar till 39 tack så väldigt mycket.

;o)

PS: Och en lustighet i sammanhanget är att i tidernas - eller i alla fall i Mp3-spelarnas begynnelse - när iPod bara var ett embryo till idé i ett äpplehuvud, så hade jag en Archos Mp3. Som jag nästan enbart använde som extern hårddisk.


Och PS2: Är det någon som vet hur fanken man hittar "å" på den. "ä" och "ö" finns, men dom verkar helt enkelt ha skippat å'et. Och givetvis mottages idéer om hur jag får över all min älskade musik från iPoden.

4 kommentarer:

Corundum sa...

Åh, duktig karl! :D

Grattis på rätt dag! Låt ingen kalla dig tant... Annat än i anslutning till ordet "blå", då är det en komplimang. :)

Ha en riktigt bra födelsedag!

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

listoplisto sa...

Mäh. Har du typ...fyllt år? Jag fick ingen inbjudan till kalaset !?!

Men grattis!! :-)

Blue sa...

Tack...och nej...jag HAR inte fyllt år. Jag fyller år idag.

"Övermorgon" från tidigare inlägg verkar vara ett komplicerat ord haha

NU ska jag fira födelsedag, utan pompa och ståt hoppas jag ;)

listoplisto sa...

Hihihaha, men då sa jag alltså grattis på rätt dag? Du anar inte hur stort det är!!! ;-)

I alla fall... jag langar över en styrkekram. Den kan behövas i den långa utförsbacken som nu väntar *visslar*