söndag 25 januari 2009

Don't play the player aka Män är ryggradslösa krakar

Japp - denna är till dig kära Karriärmamma - torka av tangentbordet när du dreglat klart ;)

Att tro att man skall bli utvilad på ett SPA är ungefär lika dumt som att tro att "det är hälsosamt och stärkande i fjällen".

Fyra timmar SPA'ande. Bubblor, romerskt bad, utomhusbad, tropisk dusch, massor av Smirnoff Ice och som avslutning en helkroppsmassage. Sen var det bara att samla ihop sin deghög till kropp och hasa sig upp på rummet för att duscha och snajsa till sig och gå och käka en trerätters klockan 20:30.

Tjena mittbena. Middag 20:30 när man inget hellre ville än att lägga sig i en hög och låta ögonlocken trilla ihop. Men vi tog oss igenom middagen. Med knapp marginal för mannens del, lite mer marginal för min del. Vi vinglade till rummet redan 22:00 (japp - nu är jag officiellt jävligt medelålders) och en minut efter ankomst på rummet hade mannen inte bara hunnit med att hasa av sig byxorna, lägga sig PÅ sängen och börja dra timmerstockar med en decibelstyrka som överröstade nattklubben två våningar ner. Själv passade jag på att kolla på SAW 5 tills jag somnade ifrån den. Mannen är av den klena sorten som blir rädd för skräckisar, men med min nya lilla gadget kunde jag ligga i sängen med hörlurar och kolla på avhuggna, krossade och elektrifierade kroppsdelar. Och blod. Massor av blod.

Frukost 09:30 och ett trailerlast med ägg, bacon, stekt svamp och mackor tills magen stod i fyra hörn och tillbaka till rummet för att vila oss innan utcheckning. Då insåg jag att mannen är av den fega ryggradslösa sorten. Autentiskt samtal under Larry King på TV när han intervjuande Seal, Sean Combs och någon mer:

- Varför säger dom "african american" egentligen, undrar mannen.
- Jamen visst är det lite fånigt, men de delar ju in folk i "raser", det måste du väl ha hört? African-american, Hispanic och Caucasian som vi är. Fast jag vet inte varför riktigt, konstaterar jag.
- Mäh! Caucasian är ingen RAS det är ju kön,
nu är du fanimig ute på så tunn is att du behöver snorkel, säger mannen bestämt.

Och där var diskussionen i full gång, och mynnade ut i en vadslagning.

Jag slog vad om att jag aaaaldrig mer skulle använda min nyfådda mediaspelare utan att han kunde ta över den om jag hade fel (och det är stort). Och han slog vad om att jag fick ringa och ta bort Sci-Fi kanalen. Jag sa att om han är så jävla kaxig så ska reglerna vara rätt och riktiga, inga kryphål - inga bortförklaringar. Ras eller kön.

Körde några 100 meter från hotellet på vägen och stannade utanför ett bostadsområde i hopp om att hitta ett okrypterat nätverk för att lösa diskussionen. Viktiga grejor. Kan inte vänta till hemkomst.

Och vem hade rätt? Jo jag! Givetvis. Och då säger fanskapet att jag gärna får ta bort Sci-Fi kanalen, för vi har inte den. Vår kanal heter faktiskt TV4 Science Fiction, och DEN var det aldrig tal om.

Kryphål och ryggradslös!

Men jotack, annars var det en fantastisk helg. Verkligen. Så fantastisk att jag var tvungen att däcka på soffan när jag kom hem och sova lite till. Och jag är fortfarande trött.

Verkligen utvilande att vara på SPA. Jätteverkligen!

PS: Du gröna kvinna. Bilderna vid havet är till dig. Och jag hälsade faktiskt från dig ;o)


6 kommentarer:

Silver sa...

Men herregud vilken man du har... man får ju hålla sina löften/vad. Skulle han godkänna att du sa att din nya Archos 5 var en "kommunikationspryl och mediaspelare" och inte alls den "mediaspelaren" som han antog att du lovade bort??

För övrigt så måste jag bara tillägga som en WWII-geek att han bör skämmas. Jag tycker man hör ganska mycket om striderna under WWII i Kaukasien/Kaukasus — och vet han om att de ägde rum så borde det vara en självklarhet att det då är "race" man talar om (geografiskt läge) och inte kön... vart fasiken fick han det ifrån?

PGW sa...

Mitt hav ... tack!!

LadyFi sa...

Jag kan bara konstatera att man har behov av att dela upp människor i olika 'ras'...

Spa:t låter härligt! Jag vill dit!

LadyFi sa...

AHHHH! Jag menar inte alls det: Jag menar att jag kan bara konstatera att det är SYND att man har behov av att dela upp människor... Snälla radera min först kommentar!!!

LadyFi sa...

Jag borde inte posta kommentarer innan jag har skrivit dem rätt!!

Blue sa...

Jodå Fi, det är en del av charmen.

Mitt stulna uttryck av Arne Anka är "att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man har skitit".

En devis att leva efter.

Och jag tror inte att någon INTE fattade vad du menade. Och jag tror inte ens att det handlar om ras i den benämningen.

Människan är en ras, och jag kan någonstans...förstå tanken med den andra indelningen. Framför allt i ett land med så otroligt många nationaliteter som USA. De enda "natives" är ju faktiskt de som man inte får kalla indianer längre utan "native americans". Resterande är ju inflyttade.

Eller också är det jag som sett för många busfilmer.

*säger med hårdkokt detektivröst*

- The victim is a female caucasian around 30-35. Time of death app. 20 hours ago.

;o)