lördag 8 november 2008

Fundering på kvällskvisten

Något fattas. Två dagar kvar i Ft Lauderdale innan vi flyger till Vegas i svinottan på måndag morgon. Vi bor alldeles vid havet, har poolen precis utanför dörren och det är i runda slängar 30 grader varmt. Imorse lämnade jag mannen ensam på hotellet och körde in till Miami för att tatueraren skulle ta en titt på tatueringen eftersom jag inbillar mig att den har tappat färg, det var mitt enda mission idag.

Men problemet med att semestra i USA är att det aldrig aldrig blir riktigt avslappnat. Sådär som det blir om man åker en vecka till en grekisk ö och det faktiskt inte FINNS 2349824983 andra saker att göra. Det finns inte shoppingmalls överallt stora som ett mindre afrikanskt land som lockar och drar. Är man på solsemester så tar man sin vespa och letar efter den bästa stranden och that's it.

Efter en dag med excruating huvudvärk ligger jag nu och tänker - vad har jag missat? Jag har varit på Pottery Barn och köpt min älskade filt. Jag har handlat mina saker på Bath and Body Works. Jag har köpt den obligatoriska klockan (fråga inte ens varför jag köper en klockan varje gång jag åker hit - det är en fix jävla idé). Jag har hittat inte mindre än tre par jeans. Ett par flip-flops (favorit flopsen), ett par Crocs (känns fortfarande konstigt att säga det). Parfym, linne, krämer från Kiehls, lite gadgets från Brookstone, återigen scannat CVS på alla de medikamenter som inte går att få tag i hemma, en miljon småpryttlar = blivande presenter och jag har tatuerat mig på favvostället.

Vad HAR jag missat?

Och det är ju inte precis så att jag inte bruuuukar åka hit. Jag gissar att affärerna finns kvar nästa gång också. Men det enda jag kan komma på som fattas är min Monterey Jack Jalapeño ost (vilket får vänta till samma dag som vi åker hem) och ett besök på Yankee Candle med tillhörande inköp av en miljon Clean Cottonljus, bildoftare osv osv.

Jag gick precis en sväng till affären för att köpa några flaskor vatten och när jag flip-floppade boardwalken neråt i mörkret klädd i linne och shorts med havets brusande på ena sidan och pubens skränande på andra sidan så insåg jag dels hur lyckligt lottad jag är som är HÄR. Och kan flip-floppa till affären på kvällen i linne när det är kallt hemma.

Men jag insåg också att det jag har missat är lugnet och stillsamheten som man får i Thailand, eller på någon grekisk ö - jag har missat min solbränna och min "liggasomendödsill" på stranden och läsa bok efter bok.

Jag älskar USA - av många anledningar. Jag älskar att vara just här där det är fint väder även om det känns konstigt att för första gången i mitt liv vara i USA utan att bo hos familjen eller ens träffa dom.

Men det där med relax är bara att glömma. Vid det här laget kan jag återigen sortimentet i varenda favoritbutik.

(Och nej - det är inte bara jag som handlat - men sambon har lagt en mindre förmögenhet på bil- och båtdelar istället - som inte kommer få plats i väskan ;o)

2 kommentarer:

LadyFi sa...

Vad bra att ni åker till Vegas för där kan man slappna av på RIKTIGT .. eller hur? ;-)

Blue sa...

Jag vet...visst är det avslappnande ;o)