lördag 4 oktober 2008

Det var den sommaren det...

Stormen kom. Vinden bytte håll. En sambo som sover igenom ett världskrig. Och en båt som går i berget varannan minut. Två gånger har jag varit uppe och försökt släppa på tampen som är för tajt. Men det blåser för mycket och jag ser inte. Nu pratar vi vaken natt och damage control!

Update: Det gick nästan käpprätt åt skogen. Det handlade inte om damage control till slut. Det blåste helt enkelt för mycket och från fel håll. Fick till slut upp sambon, och båda var lätt stressade. Kolsvart, storm och regn.
Till slut bestämdes det att vi skulle lämna holmen, vilket i efterhand inte var den bästa idén. Kapa tampen med en kniv, upp med ankaret och KÖÖÖÖR. Åt vilket håll? Vart var vi? Berg bakom, berg framför och vi såg inte handen framför oss.

I snorstormen lyckades vi backa som ett mudderverk i full fart (för att inte träffa berget framför) genom någon slags sand. Sen framåt. Nytt berg. Full back. Sväng. Och berg där det inte ens skall vara berg. Detta är ju för sjutton en holme vi BRUKAR vara på.

Men vi kom till slut tillbaka till båtplatsen vid ettiden inatt.

Rekommenderar inte att ge sig ut i full storm och kolsvart höstmörker. Och med facit i hand skulle vi ha tagit en NY tamp, lagt ut den och sen skurit av den gamla. Men det är inte alltid man är helt klar i knoppen i en minst sagt usel situation med skitförutsättningar.

Detta skulle ha blivit en bra helg. Den sista för året med båten på holmen.

Men det borde man ha räknat ut med lilltån när vi inte ens hann längre än till macken hemmavid och sambon lyckades låsa in bilnycklarna i bagagen.

Och hur är enda sättet att komma in i bagagen på just den bilen?

Jo med bilnyckeln. Hyrbil för 127.50 kr för att köra hem och hämta extranyckeln.

Borde vi inte ha insett det redan då?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att det gick bra. Nu är det höststormar som gäller... bra att jag har en mössa för att skydda mig då!

:-)