måndag 8 september 2008

Varning och jävligt dålig karaktär


Kommer ni ihåg Brownies'arna (ja - vad heter det i plural då) som jag tryckte i mig för ett par månader sen och som resulterade i att jag kramade emaljstol.

Nu har jag hittat något nytt. Och jag förtydligar IGEN. Jag gillar inte ens choklad speciellt mycket.

Sambon kom hem med en påse i lördags, och jag blev bokstavligt talat en hamster. Stoppade som mest in tre stycken i munnen och hade dumle, ris och kola i hela munnen - kindpåsar inkluderade.

Igår köpte jag tre påsar. Japp...TRE! Ifall dom skulle sälja slut, eller sluta tillverkas innan jag kommer till en affär igen.

En påse åt jag upp i bilen. Och förmiddags tryckte jag i mig ytterligare en och en halv påse. Jag har inte kramat emaljstol, men jag känner hur kolan ligger och lurar som en blytyngd längst ner i magen.

Jag har aldrig bantat. Kommer aldrig att göra det. Vill inte och behöver inte.

Men Senil Bulimi ihop med noll karaktär är min egna diagnos.

Vågar ni så ät dom - på egen risk.

Gawddamn - det bästa godiset som uppfunnits sedan...hmm...Riff Tuggummi?


2 kommentarer:

Karriärmamman sa...

Det här säger jag med absolut hundra procent ärlighet:

Fy fan vad äckligt!

Choklad ska vara ren utan en massa bjäfs.

Hoppas du slipper stolen ;)

Corundum sa...

Haha! Som en kompis till mig sa: "Jag har nog 'falsk bulimi' - jag bara hetsäter, men spyr eller kompensationsbantar inte".

Det är ju riktigt roligt, om det inte varit för att den störningen faktiskt FINNS, men heter "hetsätningsstörning". Den klassas som den minst problematiska (mycket eftersom att den inte skadar kroppen lika mycket som de andra) av huvudgrupperna inom ätstörning: anorexia nervosa (AN), bulimi nervosa (BN), ortorexi och hetsätningsstörning (binge eating disorder (BED)). Enligt någon obskyr sida (eller rättare sagt på Lilly's faktasida; Lilly är ett amerikanskt läkemedelsföretag med 42 000 anställda) lider 30% av alla svårt överviktiga personer av BED.

Jaja. Nu får du inte tro att jag försöker antyda att du har ätstörningar, jag konstaterar bara att sjukdomar i största allmänhet är väldigt intressant. :)

Och for the record: Dumlesnacks är ju supergott! I den där "snacks"-serien är det bara röda Kinasnacks som är godare. :D Så till karriärmamman: choklad kan vara god, oavsett i vilken form den kommer och vad den än är blandad med! Jag älskar choklad, både Anton Bergs 80% Equador och Marabou mjölkchoklad 30%... Mums!

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com