onsdag 24 september 2008

Uppe med tuppen...

...och stickorna i högsta hugg.

Ett tag hade jag dille på att virka mössor på beställning. Jag tror att jag virkade sisådär 20 stycken till senaste Pridefesten, i regnbågsränder. Och fotbollslagsfärger. Och svenska flaggan-mössor när det var VM.

DET kan jag ha som tema. Mössorna är för övrigt riktigt snygga. Någon intressent? Bäst motivation till en mössa får en, i valfri design. Jag är en jävel på att designa mössor efter humör och person.

Men jag har ju glömt det viktigaste.

A) Jag har ju köpt ett par stövlar efter internet-incidenten (kan fortfarande inte prata om den, för traumatiskt), som dock inte är knähöga men jävligt snygga. De har dock legat i sin kartong sedan förra tisdagen. Inatt bestämde jag mig för att behålla dom. Jag behåller alltså även min shopaholic status.

B) Jag gick igenom lite kort och hittade ett par på mig, OCH mina Crocs...eller kopior.

Funderar på att lägga ut Crocskortet och skämmas lite ;o)13 kommentarer:

LadyFi sa...

Jag borde ha en handstickat mossa av Blue därför att:

1. Det var MIN idé! (Goda idéer ska alltid belönas...)
2. Jag skulle berätta för alla att det var du, Blue, som hade stickat den. (Bra reklam för dig.)
3. Min gul-vit mossa ser inte snyggt ut.
4. Vi både gillar hundar.
5. Och choklad...
6. Min man gillar att skratta åt min 'hat hair' - dvs. hur mitt hår ser ut efter att jag har haft mossa på.
7. Jag ska gråta om jag inte får en!
8. Min mama kan inte stickar grejer åt mig.
9. Det här är världens långsta motivering.
10. Har jag nämnt att det var MIN idé?!

Ataharis sa...

Alltså ... jag har ju ingen bra motivering men blir jävligt sugen på en mössa, designat efter eget huve (höhö, pun intended). Fast jag gissar att jag skulle få en med tre äpplen på för att symbolisera min längd. ;)

Kommer du på bloggträff imorgon förresten?

Blue sa...

Lady Fi:

Jag gillar alla dina motiveringar. Framför allt att du är kom med idén och att din man gillar din "mössfrisyr" (du låter som jag - ostyrigt lockigt hår som inte funkar efter mössa)och att ingen mama stickar ;o)

Atahari:

Tre äpplen är ingen dum idé. Tre skitar hög hade varit ännu roligare på en mössa.
Kommer inte på bloggträffen imorgon, måste åka till Strömstad :o( Det hade varit jävligt kul annars.

Och jag gissar att Karriärmamman inte kommer att vara intresserad av att delta i tävligen och därmed kommer att få frysa öronen av sig i vinter...så jag har nog bara er att välja på...

Fi ligger klart bäst till med sina genomtänkta motiveringar :o)

LadyFi sa...

TACK TACK!

När börjar du? ;-) Upp med tuppen igen...?

Mitt hår är inte alls lockig - bara tunn och platt och då lätt att formas efer en mossa...

Blue sa...

*skrattar*

Då kan du ju räkna ut hur mitt hår ser ut efter mössa om jag inte har orkat platta det. Jag har mer eller mindre afrokrull. Fast nordiskt tunt. Mössa på det...platt upptill och Joey Tempest en dålig hårdag, nertill ;o)

Önskemål? Favoritfärger? Gimme something to work with...

Och nej, jag börjar inte med tuppen imorgon. Tuppen skall försöka dämpas imorgon.

Får väl dessutom sätta deadline till midnatt imorgon IFALL det nu skulle vara någon mer som inte är sådana rabiata hantverkshatare som karriärmamman...men du leder med hästlängder so far ;o)

Anonym sa...

Neej.. vad säger du? Att ngn annan kanske få en mossa istället för mig?! Jag tror att du menar att ngn annan kanske få en mossa OCKSÅ (efter min är färdig)...!!

Den där karriärmamman får ställa sig i kö! ;-)

Jag skulle gärna ha en regnsbåge mossa - med olika sorts glada färger!

Och ngt som jag kan dra ned så att det täcka öronen... som frysser jämt!

Anonym sa...

Mm... det lät konstigt. Jag menar inte ear flaps (öronlappar)... bara en tillräckligt djup mossa som man kan vika upp eller ned beroende på vädret...

Corundum sa...

Jag! Jag behöver en mössa!

(förlåt att jag varit seg med mitt svar, men jag hade mycket att tänka på igår)

Och jag vet åtminstone var jag ska börja någonstans med min motivering: rättvisa. Jag tycker generellt att det är både snyggt och skönt att ha mössa, och häruppe i norr där det faktiskt sjunker under både -20 och -30°C några gånger varje vinter så är det en nödvändighet för att klara sig. Nu är det dessvärre så att jag har ett helt galet lockigt hår som jag inte klarar att hålla någon koll på, som gör att jag för det mesta ser fånig ut i mössa. Det krävs en snygg mössa för att jag ska ha en chans att vara snygg i den.

Eftersom att jag tappade bort min förra mössa för ett par år sedan så bestämde jag mig förra året att köpa en ny. Hade inte mycket pengar, men tog mig till slut i kragen och gick och köpte precis den jag ville ha, utan att bry mig om vad den kostade - en snygg, svart Peak Performance-sak (exempel) som tusen andra har en likadan. Men jag gillade den.

Någon månad efter mitt inköp var jag på stan och testade kläder. Jag provade en tröja, och tog såklart av mig mössan under tiden. Jag tog också av mig mitt Georg Jensen-halsband som jag alltid brukade ha på mig, eftersom jag var rädd att fastna i det och slita av det då jag tog på och av tröjorna. Jag hängde upp mössan och halsbandet på samma krok. Så gick jag för att hämta en annan storlek av tröjan ute i affären. Var borta kanske en minut. När jag kom tillbaka var mössa och halsband (350+1500kr) borta. Argh! Fruktansvärt frustrerande. Självrisken för att få nya saker hade gått på 1500, pengar jag då inte hade att avstå, och så hade jag säkert inte heller fått ut hela värdet... Bläh.

Så nu har jag ingen mössa! Så förutom att jag verkligen behöver en så är det lite synd om mig, så jag förtjänar en. ;) Mönster skulle förslagsvis vara (som jag skrev tidigare) texten "Blue", både för att det vore en passande fanboy-accessoar för mig som följer din blogg slaviskt, men också för att jag gillar blått. Och är lite melankolisk ibland, så det matchar. Annars vet jag inte riktigt, du kanske kan komma på ett mönster som skulle passa mig bättre?

Snälla? *masserar den stickande Blue's axlar på ett inställsamt, men mysigt, sätt*

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

Corundum sa...

Hur lyckades jag göra Georg Jensen-länken till ytterligare en länk till den där mössan? Inte meningen. Här kan man kolla på mitt fd "Victory"-halsband om nu någon är intresserad.

/jag.

Anonym sa...

Men Corundum.. jag är en stackars utlänning från den varma södra England och då är jag inte van vid dem kalla vintrarna ni här i Sverige .... stackar mig .. snyft! ... och det är därför det är absolut nödvändigt att jag har en snygg Blue mössa!!

Corundum sa...

ladyfi: Hm. Det är visserligen sant, men var i Sverige var det du bodde egentligen? Gbg? Jag förstod inte riktigt om du var inkluderad i den där eventuella blogträffen som det talades om i tidigare kommentarer.

Nå, i såna fall så ska du då bara vara glad - du får åtminstone vara i närheten av Blue, inte som jag som bor 130 mil bort! Värdet av och värmen från en sådan vänskap och en sådan person borde utan problem kompensera för frånvaron av mössa som jag bahöver mer än dig! ;)

Nu måste jag skynda till ett möte. Återkommer!

Anonym sa...

Jag bor i stora-Stockholm - dvs. 3.5 mil bort från huvudstaden... och då blir det kallt och fuktigt här om vintrarna...

Corundum sa...

Ladyfi, jag bor fågelvägen drygt hundra mil norr om dig - när det gäller kyla tror jag du ligger i lä. :P

"Ligger i lä..." Haha... Åh, vilken humor.