måndag 1 september 2008

Höjden av lathet?

Är när man efter en heldag på LTU ligger på hotellrummet med enbart 140 kronor i samlade kontanter och nära svältdöden och ringer runt till alla pizzerior i Luleå för att be allra ödmjukast om att slippa minimiordern på 150 kronor för utkörning.

Jodå - det fanns en pizzeria som var så snäll.

Höjden av lathet kanske inte hade varit så latig om det inte hade varit för att dagen även hade inkluderat en knäckt kota (vid uppfällandet av SJ's brits från helvetet), en akut tripp till en naprapat eftersom kotan gjorde att jag knappt kan andas och diverse sammandragningar på grund av stress på gravid väninna.

Men nu ligger vi mätta på hotellrummet, skall göra klart morgondagens examination redan idag och känner oss verkligen som riktiga jävla partyprinsessor.

SJ SJ Gamle Vän - Vi har 18 timmar framför oss imorgon igääään...

Zzzzz.....

PS: Sen gör det inte saken bättre att jag har frusit arslet av mig hela dagen i sisådär 5-10 grader och man får höra hemifrån att solen skiner och det är 22 grader varmt.

Jag hade kjol och linne i fredags....KJOL OCH LINNE!

Men Luleå är vackert...och förbannat jävla kallt.6 kommentarer:

Corundum sa...

Haha! Det var inte illa... Vilken pizzeria var det som ställde upp? Kan vara bra att veta någon gång. :)

Känns overkligt att höra dig prata om Luleå förresten, märkligt att du är såhär nära. Hoppas du trivs i vår vackra, kalla stad!

/Corundum.q

Blue sa...

Pizza Express var så snälla :o)

Och om du skyndar dig så har du ett par timmar på dig att säga hej och hejdå, tåget till Götlaborg går 21:15 ;o)

Karriärmamman sa...

Ja *S* alltså...kjol och linne. Du visste kanske inte sen innan att Luleå låg i typ norr? Och en till fråga: varför inte FLYGA upp?

Blue sa...

DOH...har ju sagt att jag åker med gravid väninna.

Om vattnet går på propellerplanet så kan du ju fetglömma att JAG betalar extra landning och sådana små käcka saker som man måste göra som gravid med "happenings" under flygning ;o)

Corundum sa...

Öh... Vänta nu en sekund. Menar du att du tror att chansen är större för att vattnet ska gå antingen under de 75 minutrarna ner till Sthlm eller under de 50 minutrarna till Gbg än vad det är att det ska hända något under de 18h du sitter på tåg? Dessutom finns det ju flera gånger sträckor på järnvägen där det även om man stannar direkt skulle få vänta en bra stund innan en ambulans hann dit. GARANTERAT finns det något sälle där det är mer än 75 minuter. *chansar vilt* Hehe... Jag hade då valt annorlunda, kan jag då säga. :P

Och alltså. Jag skäms. Jag stod i hallen med bilnycklarna i handen och funderade och funderade på om jag skulle fara in till järnvägsstationen, skulle ha hunnit dit till strax före nio. Hade varit kul att säga hej, men jag snålade ihop över bränslet som skulle gått åt, jag har trots allt två mil in till stan. Men visst hade du blivit överaskad? :)

Ha det bra iaf, vi hörs!
/Joar

Blue sa...

Corundum:

Näe, jag tror inte att risken är större på flyg än på tåg. Men om det händer på tåget så kostar det träflis att stanna tåget och kirra en ambulans.
OM det däremot skulle inträffa på ett flygplan och det måste gå ner i, låt oss säga Uppsala, på väg upp till Norrland så måste den gravida betala extra landnings- och starttillstånd, bränsle och lite annat smått och gott som tillkommer när man gör en oplanerad landning. Och det är mååååånga sköna tiotusentalskronor. Om inte hundratusentals.

Hade vi kunnat välja hade vi flugit. Men om något hade hänt och vi hade haft valet att betala träflis eller 100.000 pix så blev valet enkelt.

Långt, jävligt och britsar. Men mycket billigare om något hade hänt.

Och...SKÄMMES! Det var både dumt och snålt. Två ynkans mil? Nu sitter jag här 140 mil från tågstationen i Luleå.

Men ja, jag hade blivit mycket mycket överraskad :o)