lördag 6 september 2008

Dagens fråga...

...kom jag just på.

I mitt huvud är detta humor. Om det beror på att jag är en jävla torrboll eller att jag har knaprat tabletter är jag inte i stånd att avgöra.

Var tvungen att ansöka hos Skatteverket om att få Äktenskapscertifikat på engelska, och dom kom häromdagen. Tittade inte så noga på dom förrän igår kväll när jag satt och pratade i telefon och fick syn på dom på soffbordet.

Vet NI vad Skatteverket heter på engelska?

Och google-fuska inte nu!

Namnet är i alla fall humor i mitt huvud...väldigt mycket roligt...och lite pretto-fel. Det är lite CSI-FBI över det.

Gissa...INTE googla...

6 kommentarer:

Karriärmamman sa...

Swedish national tax board...har jag för mig...Ser inte humorn i det, men jag går å andra sidan enbart på ipren ;)

Corundum sa...

OM Swedish National Tax Board stämmer (vilket låter rimligt) så ÄR det ju grymt kul! :P

Vet du vad HSV, Högskoleverket heter på utrikikska? "Swedish National Agency for Higher Education" Haha! Låter grymt pretentiöst på något sätt. VHS (verket för högskoleservice) är ännu värre: "National Agency for Service to Universities and University Colleges" Puh! Tungvrickare.

Hm. Går humor hand i hand med hur många receptbelagda tabletter man tar varje dag? Skulle väl förklara varför jag skrattar så ofta (oroväckande ofta då ingen annan skrattar), antar jag. ;)

Nu ska jag skriva klart ett nytt inlägg på min egen blogg!

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

Blue sa...

Nix, KM hade fel...det går mer på din linje, vilket jag finner oerhört underhållande. Och lite pretto - precis som VHS och det där andra.

Skatteverket heter Swedish Tax Agency.

Det är något med agency som får mig att garva läppen av mig.

- Hej...jag är hemlig (or not) agent på Skatteverket.

Eller

- Hej...jag är hemlig agent på VHS.

Agency som sagt.

Tax Agency - with a license to tax you to death?

JAG tycker det är humor, måste vara Iprenen som sabbar det :o)

Corundum sa...

Haha! Tax! Liten, låg, långsmal hund? :P

Jag vet inte, tror jag är lite övertrött just nu... Men det där var ju hur kul som helst. Fast jag vill dock kvarhålla vid att VHS var värst, går ju knappt att lägga på minnet - var tvungen att kolla två gånger medan jag skrev min förra kommentar vad tusan det var de hette egentligen. :)

Ipren? Tja, vi har alla våra små behov... Just ipren är det enda jag inte kan ta, det skulle interagera med andra substanser jag tar och ge obehagliga bieffekter, har jag fått förstå. Så nu är det bara att sätta sig med FASS för den som är intresserad av mina farmakologiska förutsättningar. Eller fråga mig förstås.

Blue sa...

Tax, även kallad limpa.

Men vad är det med alla dessa agencies på svenska.

Jag skall bli hemlig agent och ta reda på det.

Ipren vad det KM som käkade och inte såg det roliga i det, jag går ju på värktabletter som gör att jag blir alldeles väck i pallet.

Fass är för jobbigt Corundum, det ÄR enklare att fråga :o)

Fass använder jag bara när jag hela tiden glömmer av vilken/vilka substanser det är som ger mer magsyra. Dvs förvärrar min konstanta magkatarr.

Men eftersom det starkaste jag äter vanligtvis är Ibumetin så behöver jag inte läsa den så ofta. Där har jag lärt mig att komma ihåg.

Och starkare saker än så däckar mig. Det förklarar hur Panocod fullkomligt gör mig till ett lallande mongo. Mystiskt det där...

Jag kan ju tex aldrig börja knarka när jag inte ens kan käka Panocod, och det är ju verkligen ett problem :o)

Corundum sa...

Panocod, Kodein, Vicodin, Kodein, Citodon, Treo-comp... Kärt barn har många namn, med det du får i dig är Kodein (kodeinfosfat för att vara exakt). Det där vet du säkert, men det jag inte förstår är varför du säger att du "inte ens" kan äta kodein, det är trots allt det näst starkaste smärtstillande medlet i Sverige näst efter morfin! Du skulle kunna göra dig en rejäl slant på gatan om du bestämde dig för att sälja de tabletterna vidare.

Effekten av de tabletterna har ju gjorts berömt i och med House MD, han är ju konstant hög på sina Vicodin. :P

Alltså: vill du börja knarka så behöver du bara ta minsta uns mer än du är föreskriven av dina Panocod. Eftersom att det är ett narkotikaklassat preparat så måste man väl säga att det räknas som att knarka (om än bara lite) om du nyttjar det på ett annat sätt än läkaren tänkt åt dig. ;)

Tur att jag går på läkarlinjen så att jag får intressera mig för sånt här utan att verka vara galen... :)