torsdag 7 augusti 2008

Ordningen är återställd?


PK katt hemma, och firar Pride med sin bror...?

Numera har PK katt utegångsförbud i ett par dagar eftersom han inte verkar vara helt sig själv, vilket bevisades inatt.

Jag behöver nog inte påpeka att jag har sovit NOLL.

Vi börjar natten med PK som försöker hoppa ut fyra gånger genom ett stängt takfönster. BRAK - DUNS!

Sen lägger vi till ett litet kattslagsmål när andra katten försöker lägga sig bredvid i korgen i sängen.

Efter det tar vi mannens vrålande varje gång han byter sovställning för han har ont i ryggen.

Och som en extra bonus tar vi tidig morgon/sen natt när "katten som hatar lådan" sätter sig bakom sambon i sängen och KISSAR. Vilket jag givetvis tror är sambon som skyller på katten (näe - jag är inte logisk när jag är trött och försöker sova).

Upp, ta bort lakanet och vända på madrassen. När kattkillen kissar bredvid oss i sängen i ren protest då hatar han verkligen lådan.

Jag är mongotrött!

Och sen upptäcker jag något nytt imorse. PK katt har fått en (o)vana som jag aldrig har sett förut. Han smygdricker ur toaletten? Smygdricker verkligen. Första gången jag försökte ta en bild så hörde han mig och slutade och satt och visslade oskyldigt på toaringen.

Vad är det för fel på dom????11 kommentarer:

Karriärmamman sa...

Katter är som barn, det går inte att lev med dem. Ungefär så.

Blue sa...

Du menar väl som män...och barn ;)

Corundum sa...

Haha! Jag har också en katt, men han är verkligen lugn och sansad om man jämför med dina galningar... :P Lycka till med att få ordning på dem iaf, kan nog behövas. Katter är konstiga. Men bra. :)

/Corundum
ordensmakt.blogspot.com

LadyFi sa...

Jag tror att katten försöker vara en hund! ;-)

Blue sa...

Katterna är knasiga - det är fakta...

Men Lady Fi, min älskade hund skulle aldrig dricka ur toaskålen. Det har hon alldeles för mycket värdighet för ;o)

Däremot kan jag hålla med om hundbeteendet i övrigt. Förutom att i just detta hushållet är katterna mer hund än hunden själv.

Jag bor i en jävla "funny farm" *sa hon precis efter att ha schasat iväg en elak katt från tomten som SPRAYADE revir på VÅR buske och dessutom tvättar duntäcke efter att "katten som hatar lådan" har kissat i ytterligare en säng*

Hur får man utegångsförbud för EN katt att funka egentligen.

Mina nerver mina nerver...får jag inte sova inatt utan måste lyssna till duns, kattslagsmål i sängen samt mannens konstanta avgrundsvrål så hoppar jag i ån!

Och helst inget kiss heller ;o)

LadyFi sa...

Blue: Vår älskade hund tror att han är en katt. Efter han har badat i sjön (han är vattentokig) så slickar han rent precis som katterna gör.

Men han aldrig dricker ur toan! ;-)

Blue sa...

Hmm...tror du att vi på något sätt kan mixa delar av din hunds och min katts personlighet och kanske få en "riktig" hund och katt? ;o)

En hund som slickar sig ren *skrattar*

Corundum sa...

ladyfi >> Okej, jag vet inte vilka katter du träffat, men att frivilligt kasta sig ut i kallt vatten är inte ett av de attribut jag sett vara vanligast förekommande. :P

Hm. Om ni fick ihop antingen en "riktig" hund eller en riktig katt (för jag tvivlar på att materialet skulle räcka till båda delarna), skulle jag kunns få varelsen som blir kvar när man pusslar ihop delarna som blir över? Skulle nog vara... Intressant. :)

/jag.
Ordensmakt.blogspot.com

Blue sa...

Nej nej...som det ser ut nu så räcker det om PK katt byter sitt "dricka ur toastolen" mot Fi's hunds "slicka sig ren" så har vi nästan en komplett hund och en komplett katt.

Jag kan iofs komma på en del hundiga saker till som PK gör. Så vi kanske bör se över alla egenheter.

En hundaktig egenskap till är att lägga sig på rygg och visa magen när grannarnas hundar jagar honom. Säg den katt som gör det?

;o)

Corundum sa...

Hm. Din katt var uppvuxen tillsammans med hundar, visst vatr det så? För jag har mycket svårt att tänka mig en katt som inte springer då den blir jagad av en hund - undantag gjort för de mördarkatter som finns som jagar hundar.

Antar att katter tar efter beteenden från alla varelser runt sig, mer eller mindre, oavsett om det är katter, hundar eller människor. Litegran i alla fall.

Intressant. :)

Blue sa...

Jo du har helt rätt - men då kommer vi till det konstiga.

Båda katterna är födda med hund (dom är ju bröder, och min kusin vars katt är mamma till dom har hund).

Dom kom som 12-veckors nystan till ett hem med hund, och den hunden älskar dom båda två. Men det är bara PK som har alla hundbeteenden, den andre är mer katt. Och en bestämd sådan. Det är ju han som hatar och avskyr lådan och kissar hellre på oss i ren protest för att slippa gå på lådan.

Nu har inte PK utegångsförbud längre, vilket betyder att dom kommer och går som dom vill.

Men hur det skall gå till vintern när det inte GÅR att ha öppet hela tiden det vette fåglarna.

Antingen får vi frysa ihjäl eller så får vi ha kiss överallt.

Allt medan PK går på lådan men tror att han är hund ;o)