torsdag 28 augusti 2008

Not the sharpest tool in the shed?

En liten historia om pojkar och deras leksaker.

Min sambo äger ett hyreshus där han skall installera bergvärme. Även detta har jag blivit inblandad i eftersom sambon skyr papper, telefoner och kontakt med andra människor. Åtminstone när det gäller "arbete". Han är vääääldigt social när det gäller nöjen. Ända tills han får blypanna på bardisken.

Nåväl. Ikväll ringer lille söte hantverkaren och säger att han har varit där under dagen med borraren och blivit mordhotad av en hyresgäst i det andra huset.

Ägaren till det andra huset har vi fått alla tillstånd av eftersom tomterna är rackarns små, och där finns ingen fnurra på tråden.

Men hyresgästen, tillika självutnämnd fastighetsskötare (jo - han var det när Hedenhös gick i kortbyxor och det var en annan ägare till fastigheten), hade skrikit åt vår lille hantverkare att om han gick in genom staketet mellan fastigheterna så skulle han ta sin välslipade yxa och hugga huvudet av honom.

Eh?

Detta resulterade i samtal med den andra fastighetsägaren, inga problem där, och sedermera ett samtal till gubben som skulle yxmörda hantverkaren.

Samtalet började med en stursk gubbe som minsann struntade i vad en liten snärta som jag hade att säga, och slutade med att han grät efter att jag hade läxat upp honom och drämt en och annan, troligen påhittad, lagparagraf i huvudet på honom. Och dessutom sagt till på skarpen att jag INTE vill ha fler sådana samtal från vår hantverkare kvällstid. Efter det skulle han inrätta sig i ledet och inte ställa till mer besvär.

Samtal tillbaka till lille hantverkaren för att meddela att allt var grönt. Fastighetsägare med på noterna och yxmördaren likaså.

Men vad fan? Den potentielle yxmördaren är en 75-årig gubbe, och hantverkaren är i alla fall någonstans i 60-årsåldern.

Det är ju inte ens dagisnivå på det - jag visste inte att det kunde bli lägre.

Män och deras leksaker...

No more playing with sharp objects för yxmördaren.

Och vad kan jag debitera i medlingsarvode?

Att anlägga bergvärme verkar ju jämförbart med att försöka lösa konflikten mellan Palestina och Israel. Med små kupper från de boende runt Strömstads "gazaremsa".

I don't think we've seen the end of this yet...


5 kommentarer:

Corundum sa...

HAHHAAHAHAHAAAHHHAAAAAaaaAAa!!! Ok, det där gjorde min annars ganska kassa kväll helt ok. :P Seriöst, hantverkare är ett släkte för sig. Och grannar också.

Lycka till med fortsättningen, du ska se att det ordnar sig... Men håll oss uppdaterade om det händer något mer uppseendeväckande. :)

/jag.
ordensmakt.blogspot.com

The Pale Green Woman sa...

Polisanmäl yxmannen för olaga hot. Varför finns det alltid sådana där överallt som tror de äger världen och ska hålla reda på den??

Karriärmamman sa...

Ett klockrent fall av olaga hot, sa juristen. Polisanmäl.

Och bra jobbat!

Blue sa...

Äsch - det var mycket roligare att skrämma skiten ur den sturska gubben än att faktiskt polisanmäla.

Men jag har en känsla av att historien inte är slut ännu ;o)

Corundum sa...

Ok, jag tycker att man SKA polisanmäla om det är något allvarligt som händer - men man ska nog generellt vara sparsam med det. Och, som du säger, det kan vara nog så kul att hota lite tillbaka - lagliga hot såklart, om polisanmälningar och liknande - och se vad man får för reaktion tillbaka.

Min familj har befunnit sig i Vendetta (observera det versalen i "V") med våra grannar (vi har två grannar, de är släkt) i 24 år nu, vilket gör att det sällan är tråkigt. Det har dock blivit mycket lugnare de senaste fem åren, men iaf.

Det är mindre kul då de försöker skjuta ens katt med hagelbössa, men som jag sa: man får aldrig tråkigt iaf. :P

/jag.