lördag 10 maj 2008

Det är officiellt...

...vi är ett zoo.

Men fan vet vem som är domptör?

Grannen är på Mallorca och har svärmor som hundvakt. Två hundar. Svärmor fick inte sin starroperation i tid och ser därmed inte tillräckligt bra för att kunna gå ut med jyckarna. Så svärmor står för daglig omvårdnad, mat och kärlek medan vi hjälper till med promenaderna.

Jag ÖNSKAR att jag hade haft med mobilen ut för att kunna ta kort på eländet.

Kom precis in från kvällsprommisen. Tre hundar, och...vips...två katter - varav en förlorad son som dök upp från ingenstans och inte har visat sig på hemmaplan sedan morgonpromenaden.

Katt nummer ett går fram till FEL hund och kelar, det är ju matte som håller så då borde det ju tydligen enligt kattlogik vara rätt hund. Det var det inte. Det var grannens hund. Som älskar att hata våra katter. Men jycken blev så perplex av att ha en kattrumpa strykandes i morrhåren att han frös till is och dessutom viftade på svansen.

Mamma påstår att pingst är hänryckningstider. Kan det bero på det?

Sedan går vi. Två människor. Tre hundar. Två katter. På våra smala gångväg.

Då kommer en stackars cyklist. Som tvärbromsar och utbrister "OJ vad många hundar och katter" - för att sedan fortsätta cykelturen, bokstavligt talat i slalom mellan djuren.

DÄR önskar jag att jag hade haft med mobilen.

För den synen var obetalbar.

1 kommentar:

The Pale Green Woman sa...

Enda lösningen på detta är förstås att du skaffar en hund TILL! En vallhund som håller ihop flocken, katter som hundar som dig och alla andra som råkar ansluta sig :-)